Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Bendruomenės buriasi talkoms: tvarkosi langakiškiai

Kėdainių miesto ir rajono bendruomenės kasmet tampa vis aktyvesnės. Bendruoemenės buriasi ne tik švęsti švenčių, minėti renginių. Žmonės buriasi ir tam, kad gražintų ir tvarkytų savo kraštą. Štai praėjusią savaitę Pernaravos seniūnijos Langakių kaimo bendruomenė pradėjo itin darbingai, susirinkę žmonės gražino kaimelio aplinką.

Pirmoji talka

Pirmadienį Langakių bendruomenės nariai aktyviai rinkosi į pirmąją pavasarinę talką. Visi atėjusieji noriai dirbo: vieni plovė ir blizgino bendruomenės namų langus, kiti tvarkė bendruomenės namų aplinką: rinko šiukšles, medžių šakas, grėbė užsilikusius lapus, pureno gėlynų žemę. Taip pat buvo sutvarkytas bendruomenės namams priklausančių pagalbinių patalpų kiemas.

Ne pirma

Bendruomenės atstovai sako, kad talkos kaimuose jau tampa tradiciniais renginiais, kurių žmonės laukia.

„Mūsų talka tikrai ne pirma. Talkos prasidėjo nuo bendruomenės namų atidarymo 2015 metais ir tapo tradicija, kuri vyksta pavasarį ir rudenį. Labai noriai ir aktyviai renkasi ir dirba bendruomenės nariai. Vienais metais būna jų mažiau, kitais daugiau, bet visada noriai renkamės. Ateina ir jaunimo, prisijungia ir mūsų senjorai. Labai smagu dirbti ir bendrauti visiems kartu. Linksma ir gražu pažiūrėti, kaip visi randa bendrą kalbą.

Smagu būna pas mus per talkas ir ne tik per jas“, – šypsojosi Langakių kaimo bendruomenės centro pirmininko pavaduotoja Ilona Barščiauskienė.

Rinksis labūnaviškiai

Penktadienį į talką buriasi ir Labūnavos žmonės. 17.30 val. visi kviečiami prisijungti prie kasmetinės akcijos ir savo indėliu prisidėti prie švaresnės Labūnavos. Savanoriai rinksis prie bendruomenės namų. Su savimi reikia turėti įrankius, pirštines ir darbingą nuotaiką. Planuojama dviejų valandų talka. Darbus žmonės pasiskirstys susirinkę. Po talkos visi susitiks bendruomenės centre bendrai vakarienei.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video