Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Be konteinerių liko vienintelis namas

Kol Lietuvoje yra skatinamas rūšiavimas, o tinkamas gyventojų atsikratymas šiukšlėmis ir antrinėmis žaliavomis yra kaip niekada svarbus, vienas namas Kunionių kaime rūšiavimą kol kas mato kaip savo ausis.

Ir visai ne dėl to, kad gyventojai rūšiuoti nenorėtų – priešingai, jie patys prašo skirti jiems antrinių žaliavų konteinerius, tik niekaip jų nesulaukia.

Liko vienintelis

Į redakciją paskambinusi Liepų gatvės 25-ojo namo gyventoja guodėsi, kad jų namą valdininkai... pamiršo.

Visame kaime išdalinti rūšiavimo konteineriai, prie daugiabučių įrengtos aikštelės, tačiau vienos kunioniškių šeimos namas, esantis tolėliau nuo akių, liko it musę kandęs.

Namo gyventojai kol kas tik su pavydu žiūri į patogiai atliekas rūšiuojančius kaimynus ir niekaip nesupranta, kodėl jų pačių šeima vis dar turi vos vieną senutėlį komunalinių atliekų konteinerį.

„Turime vieną vienintelį seną konteinerį, tačiau mes irgi norime rūšiuoti.

Pernai surinkome parašus, kreipėmės į seniūniją, į savivaldybę nuvežėme tuos parašus – mums žadėjo iki 2021 metų viską sutvarkyti.

Na, metai prasidėjo, jau keli mėnesiai praėjo, bet nieko kaip nėra, taip nėra. Skambinome, kreipėmės, prašėme darykite kažką – bet mums atsakė, kad neturi lėšų“, – sakė moteris.

Neša kitur

Moteris kalbėjo, kad surūšiuotas šiukšles tie, kurie gali, neša į gretimų namų konteinerių aikšteles.

Žinoma, tokia situacija netenkina nei vieno namo gyventojų, mat savivaldybės teritorijoje periodiškai vis susikaupiant neišvežtų atliekų kalnams, į papildomus šiukšlių maišelius, atneštus iš kitų namų, dažnas žiūri nepatenkintas.

„Savivaldybė sakė nešti šiukšles į kito daugiabučio aikštelę.

Na, mes norime rūšiuoti, bet norime ir tvarkingos šiukšlių konteinerių aikštelės, bet nelabai kas padeda mums, jaučiamės pamiršti, o pažadai netesimi“, – guodėsi gyventoja.

Ne taip suprato?

Savivaldybė savo ruožtu sako, kad gyventojai nėra pamiršti, tiesiog moderniai komunalinių atliekų ir antrinių žaliavų konteinerių aikštelei įrengti reikalingas projektas, o jis šiuo metu ir yra rengiamas.

„Šiuo metu rengiamas statybos projektas, o kai tik projektas bus pabaigtas ir suderintas su atsakingomis institucijomis, bus vykdomi atliekų surinkimo aikštelės dangos įrengimo darbų bei naujų antžeminių atliekų konteinerių pirkimai.

Įrengti naują atliekų surinkimo aikštelę minėtu adresu planuojama iki 2022 metų.

Gyventojai gali naudotis šalia esančiais bendro naudojimo konteineriais tiek mišrių komunalinių, tiek pakuočių atliekų, o jei konteinerių būklė bloga (konteineriai netinkami naudoti) prašome kreiptis tel. (8-347) 69 573“, – ragino savivaldybės atstovai.

Eglė KUKTIENĖ -

Rekomenduojami video