Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Babėnuose budrūs kaimynai išgelbėjo senjoro gyvybę

Antrą Naujųjų metų dieną vienas Kėdainių miesto Babėnų kvartale gyvenantis senjoras prisimins dar ilgai. Tądien jis galės švęsti antrąjį savo gimtadienį. Senjoras turi būti dėkingas gaisrą jo name pamačiusiems budriems kaimynams, kurie iškart suskubo į pagalbą ir iškvietė specialiąsias tarnybas.

Dar keletas minučių ir žmogus galėjo uždusti dūmuose.

Skubėjo į Babėnus

Šeštadienio popietę, apie 16 val. 10 min., Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Ąžuolų skersgatvyje, dega namas.

Pranešėjas informavo, kad namo viduje yra sunkiai vaikštantis žmogus. Į įvykį buvo reaguota nedelsiant – buvo aliarmuoti du Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesių gelbėtojų skyriai, greitoji medicinos pagalba.

Specialiosios tarnybos skuodė per miestą į nelaimės vietą milžinišku greičiu, nes tokiu atveju kiekviena minutė yra labai svarbi.

Puolė gelbėti

Gelbėtojams ir medikams atskubėjus į įvykio vietą paaiškėjo, kad senjorą gelbėti nieko nelaukdami ėmėsi kaimynai. Iki priešgaisrinių pajėgų atvykimo jie smilkstantį čiužinį buvo išmetę į lauką. Senjoras išvestas į lauką, čia jį apžiūrėjo medikai.

Vyras sunkiai vaikščiojo, todėl jam buvo padėta išeiti į lauką, jis buvo pasodintas šalia namo esančioje pavėsinėje.

Senjoras sunkiai kvėpavo, vos gaudė kvapą, mat buvo prisikvėpavęs dūmų. Tačiau lauke vyras atsigavo.

Išgelbėjo gyvybę

Ugniagesiai apdegusią ir vis dar smilkstančią  lovą kaipmat išmetė į lauką. Visas namas buvo pilnas dūmų.

Senjoras galėjo užtrokšti dūmuose, jei ne budrūs kaimynai. Jie pamatė iš namo besiveržiančius dūmus ir, iškvietę tarnybas, patys suskubo į pagalbą.

„Mes pamatėme, kad kažkas ne taip. Pastebėjome, kad namas pilnas dūmų. Žinome, kad čia gyvena žmogus, kad jis sunkiai vaikšto. Tada puolėme kvieti pagalbą“, – pasakojo gretimame name gyvenanti moteris.

Sudegtų greitai

Ugniagesiai išvėdino patalpas. Jie konstatavo, kad namas yra medinis, 8x7 m dydžio, perdanga medinė, stogas dvišlaitis, dengtas šiferiu. Toks namas galėjo greitai užsiliepsnoti ir sudegti.

Vėliau atvyko žmogų prižiūrintys asmenys. Jie perėmė 1950 metais gimusį senjorą savo globon. Kiek atsigavęs vyriškis dėkojo kaimynams, ugniagesiams ir medikams už išgelbėtą gyvybę.

Dėl ko kilo gaisras ir užsidegė lova – aiškinsis ugniagesių gelbėtojų tyrėjai.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video