Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Artinasi šiluma, jau aišku, kokios bus Velykos

Netikėtai iškritęs sniegas ilgai neužsibus. Sinoptikai žada, kad po vėsaus antradienio ir trečiadienio situacija drastiškai pasikeis ir per Velykas sulauksime ir 16 laipsnių šilumos. Sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė laidai „Labas vakaras, Lietuva“ teigė, jog žiemiškiausios šios savaitės dienos buvo antradienis ir bus trečiadienis.

„Atkeliavo ta žiema, tai trečiadienis dar irgi bus pakankamai žiemiška diena, nes vietomis dar kai kur sulauksime sniego“, – kalbėjo ji. Tačiau nuo ketvirtadienio, anot sinoptikės, prasidės drastiški orų pokyčiai. „Nes į šalį pradės plūsti šiltas oras ir pamažu pradės šilti. Jeigu trečiadienio dieną tesušils iki 2–7 laipsnių šilumos ir dar turėsime nedidelio sniego, tai ketvirtadienį jau visai kitokie skaičiai. Ir sušils iki 9–14 laipsnių šilumos. Taigi, po tokio vėsaus antradienio ir trečiadienio, orai tikrai ženkliai pasikeis ir šilumos bus tikrai daugiau“, – kalbėjo sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Velykos taip pat bus šiltas, nes ketvirtadienį Lietuvą pasiekusi šiluma ir užsilaikys toliau. „Penktadienis, šeštadienis, tos dvi dienos prieš šventes, panašu, kad tos šilumos bus dar daugiau. Nors ir sulauksime nedidelio lietaus, ypač ties pietiniais Lietuvos rajonais turėtų palyti, bet šilumos bus gerokai daugiau, tai penktadienį ir šeštadienį turėtų sušilti iki 11–16 laipsnių šilumos“, – kalbėjo sinoptikė. O Velykos bus lietingos, LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ kalbėjo sinoptikė I. Daunoravičiūtė. „Didesnėje šalies dalyje bus lietinga, kiekiai bus jau truputį didesnį. Tačiau bus šilta – iki 11–16 laipsnių šilumos turėtų sušilti. Tai kol kas nors tos Velykos ir lietingos, bet panašu, kad turėtų būti šiltos“, – sakė LNK pašnekovė.



Rekomenduojami video