Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ar su pensija neatnešė ir užkrato?

Nerimastinga ir apie galimą pavojų perspėjančia žinia apie pensijų išnešiotojo elgesį vakar su „Šiaurės rytais“ pasidalijo Respublikos gatvėje gyvenanti biržietė.

Be apsaugos priemonių ir su patyčiomis

Dešimtąją mėnesio dieną pensijos sulaukdavusi moteris sako tam ruošusis iš anksto. Galvojusi kieme pastatyti staliuką, dezinfekcinio skysčio, kad pensiją atnešęs žmogus galėtų kuo saugiau įteikti pinigus.

Tačiau, anot biržietės, pensijas nešiojančio žmogaus ji sulaukusi anksčiau – balandžio 8 dieną, trečiadienį. Pinigus atnešusio žmogaus elgesys moterį tiesiog šokiravo.

„Jis buvo be kaukės, nemūvėjo pirštinių, be jokių ceremonijų ėjo tiesiog į kambarį, išsidrėbė ant sofos ir išsidėliojęs popierius ėmė skaičiuoti pinigus. Jie buvo palaidi, neįdėti į voką ar maišelį.

Kai paklausiau, kodėl jis nepaiso saugumo, ėmė tyčiotis ir aiškinti, kad koronavirusą sukūrė valdžia, norinti sunaikinti nereikalingus žmones. Esu rizikos grupės žmogus ir jeigu per tokį susirgsiu, tai nežinau, kas galės atsakyti“, - sunkiai tramdydama jaudulį kalbėjo moteris.

Pensijų nešiotojo akibrokštą patyrusi biržietė skubėjo apie tai perspėti visus už žmonių saugumą ir elgesį karantino metu atsakingus asmenis – savivaldybės administracijos vadovą, pašto viršininkę, spaudą.

Iš karto atleido iš darbo

„Tas žmogus jau atleistas iš darbo“, - trečiadienį prieš pietus informavo Biržų pašto viršininkė Greta Vėsulienė. Ji teigė tą padariusi iš karto, kai tik sulaukė informacijos apie darbuotojo elgesį.

Skambinęs ir savivaldybės meras.

Pasak G. Vėsulienės, paštas aprūpintas visomis reikiamomis apsaugos priemonėmis - vienkartinėmis ir medžiaginėmis kaukėmis, respiratoriais, įvairaus dydžio pirštinėmis.

„Būdamas pašte jis dėvėjo apsaugos priemones, atrodo, kad viską adekvačiai suprato. Ir tikrai sunkiai paaiškinama, kodėl jis pensijas nešiojo nepaisydamas saugumo“, - sakė pašto Biržų skyriaus vadovė G. Vėsulienė. Ji akcentavo, kad iš pareigų jau atleistas vyras buvo priimtas laikinam darbui kito žmogaus ligos metu.

Alfreda Gudienė

Rekomenduojami video