Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Apvogta UAB „Dotnuva Baltic“: nuostoliai gali siekti dešimtis tūkstančių eurų

Nuo ilgapirščių nukentėjo Kėdainių rajone įsikūrusi viena iš sparčiausiai Baltijos šalyse augančių žemės ūkio aptarnavimo įmonių „Dotnuva Baltic“. Įmonės teritorijoje apvogti keturi traktoriai ir kombainas – nuostoliai skaičiuojami dešimtimis tūkstančių eurų. Įmonės atstovai nori informuoti visuomenę, ypač ūkių savininkus, apie grėsmę prarasti brangią įrangą.

Pastebėta ryte

Manoma, kad vagystė buvo įvykdyta naktį, o pastebėta birželio 4 dieną, apie 6 valandą ryte. Kėdainių rajono policija gavo pranešimą, kad Dotnuvos miestelyje iš keturių traktorių ir kombaino pavogtos penkios GPS navigacinės sistemos bei dvi antenos.

Patirti nuostoliai dar tikslinami, dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamieji nustatinėjami.

Įspėja kitus

„Rinkos aikštė“ šeštadienio rytą susisiekė su bendrovės atstovais, kurie pakomentavo situaciją bei išreiškė norą informuoti visuomenę, ypač ūkių savininkus, apie grėsmę prarasti brangią įrangą.

„Patvirtiname, kad naktį iš birželio 3 į 4 d. UAB „Dotnuva Baltic“ technikos saugojimo aikštelėje adresu Tilto g. 2 B, Dotnuva, Kėdainių r., buvo įvykdyta vagystė.

Iš keturių naujų „Case IH“ traktorių ir javų kombaino pavogti valdymo monitoriai ir GPS navigacijos antenos.

Technika buvo drausta, aikštelė, kurioje stovi technika, filmuojama.

Padaryta žala tikslinama. Vyksta ikiteisminis tyrimas.

Gyventojus, minėtą naktį mačiusius įvykį ar pastebėjusius ką nors įtartina, prašome pranešti policijai“, – paaiškino UAB „Dotnuva Baltic“ pardavimų vadovas Baltijos šalims Dangis Valaitis.

Ne vietinių darbas

„Rinkos aikštės“ turimais duomenimis, manoma, kad brangią įrangą vagia greičiausiai ne vietiniai, mat kaimo žmonės net neturėtų kur tokių dalykų panaudoti ar realizuoti.

Pareigūnai įtaria, kad vagys dirba pagal išankstinius užsakymus ir vagia tokias sistemas, kurios jiems yra reikalingos ir kurias galima realizuoti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkose.

Manoma, kad pavogta įranga parduodama juodosiose rinkose.

Visoje Lietuvoje

Panašios grupuotės siaučia ne tik Kėdainių rajone, bet ir visoje Lietuvoje.

Visų vagysčių braižas tas pats – navigacijos ir kitos brangios sistemos vagiamos po darbo valandų arba naktį, kai būna pastatytos ūkininkų angaruose, laukuose ar kitose atvirose teritorijose. Manoma, kad vagys brangias kombainų detales nusižiūri iš anksto ir nusikaltimą kruopščiai planuoja.

Vagystes iš traktorių ir kombainų tiria gausios policijos kriminalistų pajėgos.

Rekomenduojami video