Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Apvogė pensininkę apsimetęs skaitliukų tikrintoju

Pati ne kartą atsispyrusi telefoninių sukčių pinklėms bei nuo jų apsaugojusi kaimynes, moteris į namus įsileido vagį. Jis apsimetė vandens skaitiklių tikrintoju.

Respublikos gatvėje gyvenanti 83 metų biržietė sakė nukentėjusi nuo vagių ir norinti perspėti kitus, kad į namus neįsileistų asmenų, kol jie neparodo pažymėjimo ar asmens dokumento. Be to, reikia gerai įsidėmėti atėjusiojo veidą.

Senolė pasakojo, kad prieš naujuosius metus jos bute buvo įrengtas vandens skaitiklis. Todėl nenustebo, kai antradienį priešpiet į jos buto duris paskambino vyriškis ir prisistatė esąs skaitiklių tikrintojas.

Vyras dar paklausė, kur moteris buvusi anksčiau, nes jis jau buvo atėjęs ir jos namuose neradęs.

Tamsaus gymio, su gobtuvu ant galvos maždaug 30 metų amžiaus vyras buvo gražiai apsirengęs, pasikabinęs nešiojamą planšetę. Tai suteikė solidumo.

Vyras paprašė įleisti jį pasižiūrėti skaitiklių. Šeimininkė įžiebė šviesą ir jį įleido į tualeto kambarį. Po to jis pradėjo kažką užsirašinėti pieštuku ant balto popieriaus lapo.

Moteris pasiūlė jam eiti į kambarį atsisėsti, kad būtų patogiau, tačiau vyras paprašė, kad jį įleistų į virtuvę.

Atsisėdęs prie stalo sukčius pradėjo kažką rašinėti ir paprašė senolės jam atnešti paskutinį kvitą, kur buvo mokėta už vandenį. Moteris nuėjo į kitą kambarį jo ieškoti.

Pensininkė visai pamiršo, kad virtuvėje ant kėdės ji buvo palikusi savo rankinę. Joje buvo piniginė. Svetimas vyriškis sėdėjo šalia jos.

Po kurio laiko vyras pasakė, kad pensininkė kvito nebeieškotų, nevargtų, jis viską suvedė, nebeturi laiko laukti. Išeidamas dar pensininkės paprašė pasirašyti ant jo pateikto lapo.

Biržietė šį vizitą būtų pamiršusi. Bet kitą dieną susiruošusi į parduotuvę ji pajuto, kad rankinė keistai tuščia. Apieškojo ir pastebėjo, kad joje nebėra piniginės. Tuomet ji kreipėsi į policiją.

Piniginėje buvo gal penki eurai, pensininko pažymėjimas, banko kortelė. Pastarąją policijos pareigūnai skubiai užblokavo. Tiesa, panašu, kad ja pasinaudoti sukčiui nepavyko, nes į ją dar nebuvo pervesti pinigai.

Moteriai labiausiai gaila piniginėje saugotos gražios nuotraukos, kurioje – jos velionis vyras... Ji dar tikisi, kad kas nors ras išmestą piniginę ir ją sugrąžins.

Pensininkė pasakojo, kad ne kartą sulaukdavusi skambučių į jos laidinį arba mobiliojo ryšio telefonus. Nepatikėjusi pranešimais apie artimųjų nelaimes atsikirsdavo skambintojams ir nesileisdavo į kalbas. Ir kai kurias kaimynes išgelbėjo nuo aferistų.

„Jei neseniai nebūtų vedę skaitliuko, ir dabar nebūčiau patikėjusi. Bet viskas labai sutapo“, - kalbėjo moteris.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis.

Biržų policijos komisariato vadovas Deividas Valtaris sakė, kad panašus atvejis Biržuose buvo praėjusių metų rudenį. Tačiau įtariamojo asmens tąkart nustatyti nepavyko.

„Bėda ta, kad garbaus amžiaus žmonės įsileidžia į namus asmenis be jokio parodomo dokumento ir neįsidėmi apsilankiusių asmenų išvaizdos. Todėl nustatyti įtariamuosius būna sudėtinga“, - sakė D. Valtaris.

Jurgita Morkūnienė

Biržų krašto laikraštis "Šiaurės rytai"

Rekomenduojami video