Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Apie pavasarį – jau tik užuominos: šalnos kasnakt vis stiprės

Šiandien orus lems aukštesnio atmosferos slėgio laukas. Šis sūkurys jau naktį išvaikė lietaus debesis ir pagąsdino šalnomis.

Įdienojus dangus bus nepastoviai debesuotas. Lietaus sulauksime nedaug. Trumpi nedideli palynojimai galimi tik kai kur, daugiausia vakariniuose rajonuose. Pūs stiprokas vakarų, pietvakarių vėjas. Po vėsios nakties, dieną temperatūra irgi labai nesistengs kilti. Nors retkarčiais pašvies saulė, bet oras sugebės sušilti vos iki 9-12, vietomis iki 13, o prie jūros ir kai kuriose Žemaitijos vietovėse bus tik apie 8 laipsnius šilumos.

Penktadienio naktį vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, 7-12 m/s greičiu. Jis į kai kuriuose rajonus atplukdys debesis su trumpais nedideliais lietumis. Pasirodžius pragiedruliams oras skubės vėsti, tad temperatūra pažemės iki 0-5 laipsnių šilumos, o ore vietomis, dirvos paviršiuje daug kur numatomos šalnos iki 1-6 laipsnių šalčio. Dieną debesų padaugės, tad didės ir lietaus tikimybė. Trumpai palis beveik visur. Išliks vakarinių krypčių vėjas. Šiluma vėl labai menka – 8-13 laipsnių.

 Šeštadienį žymesnio lietaus neprognozuojama, bet naktį šalnos bus dar įžūlesnės. Temperatūra daug kur nukris iki 1-6 laipsnių šalčio, tik vietomis liks vienas kitas laipsnis šilumos. Dieną aukščiausia temperatūra mėgins pasiekti 10-15 laipsnių šilumos.



Rekomenduojami video