Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Amerikietis Jason tikisi kad jį priims ir kupiškėnų visuomenė

Nuo šio rugsėjo visus mokslo metus daliai Povilo Matulionio progimnazijos mokinių anglų kalbos pamokos bus kitokios. Mokytojai Daliai Venckuvienei talkins iš Niujorko į Kupiškį atvykęs savanoris Jason Nagourney. Jis bus mokytojos asistentas. Amerikietis norėtų aktyviai įsitraukti ne tik į mokyklos, bet ir į Kupiškio bendruomenės gyvenimą.

Bendradarbiauti iškart sutiko

D. Venckuvienė sakė, kad liepos pradžioje iš Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados, kuruojančios tarptautinę „Fulbright“ programą, gavo pasiūlymą globoti savanorį iš Amerikos J. Nagourney. Jis yra „Fulbright“ stipendininkas, galintis dirbti anglų kalbos mokytojo asistentu (english teacher‘s assistant).

„Sutikau iš karto. Tik vėliau pranešiau direktoriui ir paklausiau, ar leistų. Džiaugiuosi, kad mokykloje mokytojams galima rinktis, jais pasitikima“, – pabrėžė D. Venckuvienė.

Į Lietuvą pagal minėtą programą atvyko šeši savanoriai. Visi į nedidelius miestus – Skuodą, Mažeikius, Tauragę, Alytų, Visaginą ir Kupiškį.

D. Venckuvienė jau ne pirmus metus globoja jaunuolius, atvykstančius padirbėti į mokyklą, turi daug patirties su užsienio švietimo darbuotojais. 20 metų ji buvo projekto su Vokietijos Wormstedt mokykla koordinatorė Lietuvoje, organizavo projektą su Didžiąja Britanija Povilo Matulionio mokykloje, kuravo mokinių mainų programą su Suvalkų mokyklomis. Anot pašnekovės, kiekviena patirtis nauja, kartu ir pažįstama.

Rekomenduojami video