Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Aly­tiš­kė sau­gią žai­di­mų erd­vę vai­kams prie dau­gia­bu­čio įren­gė sa­vo lė­šo­mis

Tri­jų vai­kų ma­ma Dai­va Pet­ro­šie­nė, dar bū­da­ma ma­žo­sios Pa­tri­ci­jos vai­ko prie­žiū­ros atos­to­go­se, po sa­vo bu­to lan­gais su kai­my­nų pa­gal­ba įren­gė žai­di­mų ir po­il­sio erd­vę. Šian­dien jo­je su tė­ve­liais at­ei­na pa­žais­ti ne tik Nau­jo­sios gat­vės 60 dau­gia­bu­čio ma­žy­liai, bet ir gre­ti­mų na­mų vai­kai. D.Pet­ro­šie­nei už pri­va­čią ini­cia­ty­vą dau­gia­bu­čio na­mo kie­me vai­kams įreng­ti žai­di­mų ir po­il­sio aikš­te­lę ir no­rą gra­žin­ti Aly­taus mies­tą pa­dė­ką įtei­kė Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės me­ras Ne­ri­jus Ce­siu­lis.

Šian­dien aly­tiš­kiai tik pa­si­džiaug­ti ga­li, kad vi­suo­se mik­ro­ra­jo­nuo­se yra aikš­ty­nų, mo­der­nių spor­to tre­ni­ruok­lių ir žai­di­mų aikš­te­lių, vi­suo­met jo­se vyks­ta veiks­mas, ypač pa­trauk­lus vai­kams Jau­ni­mo par­kas. Dai­va kal­bė­jo, kad Jau­ni­mo par­kas – ne­to­li nuo jos na­mų, ten iš tie­sų yra vai­kams kuo už­si­im­ti, bet kiek vy­res­niems, o su pa­čiais ma­žiau­siais žais­ti ša­lia vy­res­nių ir ak­ty­ves­nių, jud­res­nių nė­ra sau­gu. Taip ma­mai ki­lo min­tis įreng­ti ma­žy­liams žai­di­mų sa­le­lę prie dau­gia­bu­čio. Kam­pe­lis po jos bu­to lan­gais pa­si­ro­dė tin­ka­miau­sias – prie pu­še­lių, mau­me­džių.

„Pa­si­kal­bė­ju­si su kai­my­nais, ga­vau jų pri­ta­ri­mą ir tuoj pat ėmiau­si veik­los“, – sa­ko D.Pet­rošie­nė. Aukš­to­kų me­džių pa­vė­sy­je ne­tru­kus iš­dy­go na­me­lis, suo­le­lių, kars­tyk­lių, smė­lia­dė­žė, čiuo­žyk­la. Pa­kel­tuo­se me­di­niuo­se gė­lia­puo­džiuo­se su­bu­jo­jo gė­lės. Ne vi­siems pa­ti­ko ma­žy­lių žai­di­mų kam­pe­lis, vy­res­nie­ji vai­kai ban­dė ja­me ir­gi įsi­tai­sy­ti, bet ma­lo­niai bu­vo iš­pra­šo­mi, nu­krei­piant į jiems skir­tas aikš­te­les. Pa­leng­va tvar­ka ir po­žiū­ris su­si­sty­gia­vo, vi­siems ta­po aiš­ku, kad tai ma­žy­lių su­si­bū­ri­mų vie­ta.

Ant­ra­die­nį, kaip tik tuo me­tu, kai da­lis aly­tiš­kių aist­rin­gai ste­bė­jo ša­lies krep­ši­nin­kų ko­vą su ser­bais pa­sau­lio čem­pio­na­te, prie Nau­jo­sios gat­vės 60 dau­gia­bu­čio ap­si­lan­kė mies­to va­do­vas N.Ce­siu­lis su ko­man­da ir bu­vo nu­ste­bin­tas gra­žios ini­cia­ty­vos re­zul­ta­tu. „Di­džiuo­ja­mės ir džiau­giamės, kad mū­sų mies­te gims­ta to­kios pri­va­čios ini­cia­ty­vos ir jų ima­si pa­tys gy­ven­to­jai. Ačiū Jums už šį pui­kų dar­bą. Plės­ki­tės ir į ne­igia­mas re­ak­ci­jas ne­re­a­guo­ki­te. Žmo­gui jo erd­vė yra svar­biau­sia. Kuo dau­giau ra­sis ini­cia­ty­vų, ma­žiau bus bur­ban­čių“, – veik­liai ma­mai D.Pet­ro­šie­nei, Aly­tu­je dis­lo­kuo­to Di­džio­sios ku­ni­gaikš­tie­nės Bi­ru­tės ulo­nų ba­ta­lio­no karei, įteik­da­mas at­mi­ni­mo do­va­ną sa­kė mies­to va­do­vas.

Dai­va pa­ste­bi: vai­kai au­ga, kei­čia­si jų po­rei­kiai. Jos duk­rai Pa­tri­ci­jai dar įdo­mu leis­ti lai­ką na­me­ly­je, o ir pa­čiai Dai­vai, po dar­bo die­nos Bi­ru­tės ulo­nų ba­ta­lio­ne ma­lo­nu pri­sės­ti ant suo­liu­ko su ka­vos puo­de­liu.

At­si­svei­kin­da­mos dar pa­klau­sė­me ini­cia­ty­vios aly­tiš­kės: kiek gi as­me­ni­nių lė­šų te­ko įdė­ti, ku­riant šį ma­žy­liams skir­tą kam­pe­lį? „Me­die­na ir žais­lai kai­na­vo apie 800 eu­rų. Da­bar tin­ka­mų lau­ko žai­di­mams žais­lų at­ne­ša ir ki­ti gy­ven­to­jai“, – tei­gė sek­ti­nos idė­jos su­ma­ny­to­ja D.Pet­ro­šie­nė.

Rekomenduojami video