Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Aly­taus mies­to me­ras – tarp tur­tin­gų­jų

Vals­ty­bi­nė mo­kes­čių ins­pek­ci­ja (VMI) pa­skel­bė įsta­ty­miš­kai pri­va­lan­čių­jų de­kla­ruo­ti tur­tą me­ti­nių gy­ven­to­jų ir jų šei­mų de­kla­ra­ci­jų iš­ra­šus už 2023-iuo­sius. Taip pat skel­bia­mi tur­tin­giau­sie­ji tarp vi­sų de­kla­ra­vu­sių­jų ir at­ski­ro­se jų ka­te­go­ri­jo­se. Pa­vyz­džiui, Aly­taus mies­to me­ras Ne­ri­jus Ce­siu­lis (nuotr.) pa­te­ko tarp tur­tin­gų­jų ša­lies sa­vi­val­dy­bių ta­ry­bų na­rių ir me­rų. Kaip ir miesto vadovo, Alytaus rajono merės Rasos Vitkauskienės deklaruojamų turtų didžiausią vertę sudaro valdomi butai.

Me­ro de­kla­ra­ci­ja iš­si­ski­ria au­gan­čia bu­tų ver­te

Aly­taus mies­to me­ras so­cial­de­mok­ra­tas N.Ce­siu­lis de­kla­ruo­ja  dau­gia­bu­čiuo­se na­muo­se tu­rin­tis bu­tų, ku­rių ver­tė – 220 tūkst. eu­rų, gy­ve­na­mų­jų na­mų už 70 tūkst. eu­rų, ke­lių trans­por­to prie­mo­nių – už 38 tūkst. eu­rų, že­mės skly­pų, ver­tų 27 tūkst. 500 eu­rų, 4 tūkst. 200 eu­rų ver­tės ak­ci­jų.

Dzū­ki­jos sos­ti­nės va­do­vas nu­ro­do 2023-iai­siais tu­rė­jęs be­veik 20 tūkst. eu­rų pi­ni­gi­nių lė­šų. Jis yra pa­sko­li­nęs ir ne­su­sig­rą­ži­nęs per 26 tūkst. eu­rų.

Jo žmo­na Au­re­li­ja Ce­siu­lie­nė de­kla­ruo­ja 60 tūkst. ver­tės bu­tą.

N.Ce­siu­lio nuo 2020-ųjų tei­kia­ma de­kla­ra­ci­ja iš­si­ski­ria au­gan­čia bu­tų ver­te ar­ba tiks­liau – įsi­gy­tu šiuo tur­tu.

Pa­vyz­džiui, 2020-ai­siais jo val­do­mo bu­to ver­tė bu­vo 30 tūkst. eu­rų, 2021-ai­siais – 90 tūkst. eu­rų, 2022-ai­siais – 160 tūkst. eu­rų, o per­nai, kaip mi­nė­ta, – 220 tūkst. eu­rų. 

N.Ce­siu­lis per­nai Pri­va­čių in­te­re­sų re­gist­re pa­si­skel­bė apie san­do­rį su Aly­taus ra­jo­ne re­gist­ruo­ta ben­dro­ve „VI­RI In­ves­ti­ci­ja“, iš kurios įsi­gi­jo bu­tą nau­ja­me na­me Ne­mu­no gat­vė­je, esan­čio­je ne­to­li Aly­taus si­na­go­gos. O šiai ben­dro­vei va­do­vau­ja Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­rys Rimantas Prūsaitis, iš­rink­tas pa­gal me­ro at­sto­vau­ja­mų so­cial­de­mok­ra­tų kan­di­da­tų są­ra­šą. 

Tarp ra­jo­no me­rės tur­tų di­džiau­sia ver­tė – bu­tų

Aly­taus ra­jo­no me­rė, De­mok­ra­tų są­jun­gos „Var­dan Lie­tu­vos“ at­sto­vė Ra­sa Vit­kaus­kie­nė de­kla­ruo­ja tu­rin­ti 121 tūkst. eu­rų vertės bu­tų dau­gia­bu­čiuo­se, gy­ve­na­mų­jų na­mų, ku­rių ver­tė – 77 tūkst. eu­rų, že­mės skly­pų – už 37 tūkst. eu­rų. Me­rė valdo 9 tūkst eu­rų san­tau­pų ir turi 57 tūkst. 400 eu­rų pa­si­sko­lin­tų ir ne­grą­žin­tų lė­šų ar­ba gau­tų pa­sko­lų.

Jos vy­ras Ne­ri­jus Vit­kaus­kas de­kla­ruo­ja pa­na­šų tur­tą, iš­sky­rus val­do­mų že­mės skly­pų ver­tę, ku­ri nu­ro­do­ma be­veik 49 tūkst. eu­rų. Taip pat ir jo de­kla­ruo­ja­mos san­tau­pos pa­ly­gin­ti su žmo­nos di­des­nės – 49  tūkst. eu­rų.

Tur­tin­giau­sias tarp vietos sa­vi­val­dy­bi­nin­kų –  Min­dau­gas Al­do­nis

VMI kar­tu su gy­ven­to­jų ir jų šei­mų per­nykš­čių  tur­to de­kla­ra­ci­jų  iš­ra­šais pa­skel­bė ir po 200 tur­tin­giausių at­ski­ro­se de­kla­ruo­jan­čių­jų ka­te­go­ri­jo­se ir tiek pat – su­dė­jus vi­sų de­kla­ruo­jan­čių­jų tur­tus.

Tarp ša­lies sa­vi­val­dy­bių ta­ry­bų na­rių ir me­rų aukš­čiau­sio­je vie­to­je – 35-oje iš 200 – yra Aly­taus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­rys, ver­sli­nin­kas Min­dau­gas Al­do­nis, da­bar dir­ban­tis kar­tu su šios ta­ry­bos De­mok­ra­tų są­jun­gos „Var­dan Lie­tu­vos“ at­sto­vais. Jis už 2023-iuo­sius de­kla­ravo val­dan­tis tur­to už 1 mln. 490 tūkst. 595 eu­rus. Per­nai jis su de­kla­ruo­tu 1 mln. 323 tūkst. 440 eu­rų tur­tu už 2022-uo­sius  ir­gi bu­vo pa­te­kęs į tur­tin­giau­sių 200 ša­lies sa­vi­val­dy­bi­nin­kų są­ra­šą. Ta­da šia­me są­ra­še M.Al­do­nis bu­vo 44-oje vie­to­je.

Da­bar mi­nė­ta­me  są­ra­še 47-oje vie­to­je su de­kla­ruo­tu 1 mln. 38 tūkst. 192 eu­rų tur­tu yra Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos na­rys, so­cial­de­mok­ra­tams at­sto­vau­jan­tis ver­sli­nin­kas Va­lius Mi­ce­vi­čius. Per­nai jis taip pat bu­vo tarp 200 ša­lies tur­tin­giau­sių sa­vi­val­dy­bių ta­ry­bų na­rių bei merų. Už 2022-uo­sius V.Mi­ce­vi­čiaus de­kla­ruo­tas be­veik 851 tūkst. eu­rų tur­tas lei­do už­im­ti 66-ą vie­tą. 

Aly­taus ra­jo­no ta­ry­bos na­rys, bu­vęs il­ga­me­tis ra­jo­no me­ras Al­gir­das Vrub­liaus­kas, iš­rink­tas pa­gal Tė­vy­nės są­jun­gos-Lie­tu­vos krikš­čio­nių de­mok­ra­tų kan­di­da­tų są­ra­šą, ta­čiau na­rys­tę par­ti­jo­je su­stab­dęs dėl bau­džia­mo­jo pro­ce­so va­di­na­ma­ja­me če­kiu­kų ar­ba iš­mo­kų ga­vi­mo skan­da­le, tarp tur­tin­gų­jų sa­vi­val­dy­bi­nin­kų 52-oje vie­to­je bu­vo per­nai, to­je pa­čio­je po­zi­ci­jo­je – ir da­bar. Tik 2023-ai­siais į šią vie­tą iš 200  jis pa­te­ko su de­kla­ruo­tu dau­giau nei 1 mln. tur­tu, šį­met – su 985 tūkst. eu­rų tur­tu.

Tarp tur­tin­gų­jų – ir N.Ce­siu­lis

Aly­taus mies­to ta­ry­bos na­rys R.Prū­sai­tis su da­bar de­kla­ruo­tu 857 tūkst. eu­rų tur­tu taip pat at­si­dū­rė 200 tur­tin­giau­sių sa­vi­val­dy­bi­nin­kų są­ra­še. Ji čia už­ima 62-ą vie­tą.
Po to  šia­me są­ra­še iš vie­ti­nių po­li­ti­kų ri­kiuo­ja­si Aly­taus ra­jo­no ta­ry­bos na­rys, iš­rink­tas pa­gal De­mok­ra­tų są­jun­gos „Var­dan Lie­tu­vos“ kan­di­da­tų są­ra­šą, ver­sli­nin­kas Ri­mas Mar­čiu­ly­nas. Jis, de­kla­ra­vęs pu­sės mi­li­jo­no ver­tės tur­tą,  yra 102-oje vie­to­je iš 200.
Ki­tas Aly­taus ra­jo­no ta­ry­bos na­rys, iš­rink­tas pa­gal Vals­tie­čių ir ža­lių­jų są­jun­gos kan­di­da­tų są­ra­šą, di­džiau­sios ra­jo­ne že­mės ūkio ben­dro­vės „At­ža­ly­nas“ va­do­vas Al­gis Žė­kas, su de­kla­ruo­tu be­veik 463 tūkst. eu­rų tur­tu yra 124-oje vie­to­je. Per­nai jis de­kla­ra­vo šiek tiek ma­žes­nį tur­tą ir tarp 200 tur­tin­gų­jų sa­vi­val­dy­bių ta­ry­bų na­rių bei  me­rų bu­vo 132-as.
Į tur­tin­giau­sių ša­lies sa­vi­val­dy­bių ta­ry­bų na­rių bei me­rų sąrašą pa­te­ko ir Dzū­ki­jos sos­ti­nės va­do­vas N.Ce­siu­lis, ku­rio vi­sas ofi­cia­liai de­kla­ruo­tas tur­tas už 2023-iuo­sius yra 381 tūkst. 429 eu­rų ver­tės. Meras – 152-as tarp 200 turtingiau­siųjų. Anks­tes­niais me­tais jo tarp tur­tin­gų­jų sa­vi­val­dy­bi­nin­kų ne­bu­vo.

Be­je, tarp tur­tin­giau­sių vi­sų ka­te­go­ri­jų 200 as­me­nų, įsta­ty­miš­kai pri­va­lan­čių de­kla­ruo­ti tur­tą, į 74-ą vie­tą pa­te­ko M.Al­do­nis, į 113-ą – V.Mi­ce­vi­čius, į 123-ą – A.Vrub­liaus­kas ir į 164-ą – R.Prū­sai­tis.

Rekomenduojami video