Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Aktualūs eismo pasikeitimai Jonavos gatvėje Kaune

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad įgyvendinant magistralinio kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruože esančio vidurinio A.Meškinio (Kleboniškio) tilto per Nerį rekonstravimo projektą, nuo šių metų birželio 5 d. iki birželio 30 d. uždraustas nusukimas atvažiuojant nuo Vilniaus į Jonavos gatvę, nes vykdomi jungiamojo kelio įrengimo darbai.

Šie laikini pakeitimai susiję su tvarkomo tilto ir viaduko statybos darbais. Vairuotojams siūloma rinktis alternatyvius maršrutus – važiuoti link „Megos“, apsisukti ir, grįžus A1 keliu, už tilto sukti į dešinę į Jonavos gatvę arba, vykstant į Kauną, rinktis Panerių gatvę. Visi eismo dalyviai prašomi būti atidžiais ir vadovautis informaciniais kelio ženklais.

Eismas išvažiuojant iš Jonavos gatvės į magistralinį kelią A1 nebus ribojamas.

Pagal sutartį, vidurinį tiltą ir tilto prieigas planuojama sutvarkyti iki 2024 m. pabaigos. Projektą įgyvendinus, tiltas bus iš esmės rekonstruotas ir išplatintas. Tranzitinis transportas bus atskirtas nuo vietinio ir vyks viduriniu tiltu. Tai leis padidinti eismo pralaidumą ir saugumą ir padės sutaupyti daugybę valandų, kurios dabar prarandamos spūstyse.

Rekonstravus šį tiltą, ketinama sutvarkyti likusį trečią (pietinį) tiltą per Nerį. Kai bus sutvarkyti visi trys tiltai, bus galima įgyvendinti paskutinį Islandijos plento projekto etapą, t.y. sutvarkyti ruožą tarp Biruliškių sankryžos ir Jonavos g.

2022 m. pavasarį šalia esančių dviejų senų tiltų per Nerį buvo pastatytas naujas tiltas (šiaurinis) ir viadukas per Jonavos gatvę, taip pat kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda netoliese pabaigtas ir kitas projektas – rekonstruota Giraitės sankryža. Tai yra „Via Baltica“ projekto dalis.

Rekomenduojami video