Planuojantiems dirbti maisto išvežiojimo paslaugų įmonėse atskirai apie maisto kurjerio veiklą VMVT informuoti ir registruotis nereikia. Vis tik reikėtų žinoti, jog įmonė, kuri teikia maisto pristatymo paslaugą, turi turėti VMVT išduotą leidimą tokiai veiklai vykdyti.
Taip pat, tokia įmonė turi turėti ir sąrašus arba kitaip sisteminti informaciją apie asmenis (kurjerius), kurie atlieka maisto produktų ir (ar) jau paruoštų patiekalų išvežiojimą, kad, esant poreikiui, būtų galima atlikti tiekiamos produkcijos atsekamumą galutiniam vartotojui.
Pasitikrinti, ar įmonė, teikianti maisto pristatymo į namus paslaugas, veikia oficialiai ir yra registruota VMVT, galima čia: https://bit.ly/3d6LWnA.
Norime priminti, kad ne tik įmonė turi laikytis higienos reikalavimų, tačiau ir maistą pristatantis asmuo. Maisto išvežiotojas (kurjeris) prieš imdamasis šio darbo turi būti iš anksto pasitikrinęs sveikatą ir turėti galiojantį sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą. Taip pat laikytis maisto bei paruoštų patiekalų transportavimo reikalavimų:
• Transporto priemonės paviršiai, kur bus vežamas maistas, turi būti tinkami, švarūs, pritaikyti valymui ir dezinfekcijai.
• Pagal
reikalavimus transporto priemonėje turi būti visos tinkamai rankų ir
paviršių higienai užtikrinti būtinos priemonės, pavyzdžiui, vienkartinės
servetėlės, šluostės ar kitos dezinfekavimo priemonės.
• Krepšiai, šaltkrepšiai ar kitos priemonės, kuriuose vežamas maistas, turi būti švarūs ir tvarkingi.
• Maistas, įskaitant greitai gendančius maisto produktus, turi būti transportuojamas gamintojo nurodytomis laikymo sąlygomis.