Ropiniai kopūstai, kuriuos įprasta vadinti kaliaropėmis, yra maistingesni už gūžinius. Tačiau ne visos šeimininkės juos mėgsta, o ir daržininkų jie nėra itin mėgstami.
Maistui daugiausia vartojami sustorėję rutulišk ropinių kopūstų stiebai ir stiebagumbiai. Iš jų gaminamos salotos, verdamos sriubos, daromi įvairūs kiti patiekalai, kurie valgomi atskirai arba kaip priedas prie mėsos, silkės, žuvies. Maistui reikėtų vartoti ir šių kopūstų lapus, nes jie daug maistingesni už stiebagumbius. Iš lapų galima daryti salotas, virti sriubas.
Lietuvoje gerai auga labai ankstyva veislė Venskaja belaja 1350, šiek tiek vėlesnės Venskaja siniaja ir Optimus sinij, vidutinio ankstyvumo veislė Goliat belyj. Ankstyvųjų veislių stiebagumbiai užauga, praėjus 65–85 dienoms po sėjos arba 40–50 dienų po daigų sodinimo į dirvą. Vėlyvųjų veislių stiebagumbiai užauga po 120–150 arba 90–120 dienų.
Ropiniai kopūstai gerai auga silpnai rūgščioje arba neutralioje priesmėlio ir lengvo priemolio dirvoje, turinčioje daug puvenų. Tinkamiausias priešsėlis – organinėmis trąšomis tręštos daržovės, išskyrus kopūstus. Dirva ropiniams kopūstams ruošiama kaip baltiesiems gūžiniams kopūstams. Tręšiama tik mineralinėmis trąšomis. Rudenį galima pakratyti komposto.
Ankstyvam derliui gauti ropiniai kopūstai sėjami kovo 1–15 d. šiltnamyje arba kambaryje į dėžutes ir auginami kaip ankstyvųjų baltųjų gūžinių kopūstų daigai. Vėlesniam derliui sėjami balandį į lysves po polietileninės plėvelės priedanga ir auginami kaip vėlyvųjų gūžinių kopūstų daigai, o gegužės pradžioje pasėti į lysves – kaip vidutinio vėlyvumo gūžinių kopūstų daigai. Kiekvienos sėjos ropiniai kopūstai į dirvą sodinami, kai daigai turi 4–5 lapus. Ankstyvųjų veislių daigai sodinami 40–50 x 20 cm, vėlyvųjų veislių – 60 x 40 cm atstumu. Daigus reikia sodinti sekliai. Rudens derliui ropiniai kopūstai sėjami gegužės pabaigoje arba birželio pradžioje tiesiai į dirvą (po žirnių, ankstyvųjų bulvių, morkų). Pradėjus formuotis antram tikrajam lapeliui, retinami kas 5–6 cm, po 25–30 dienų – kas 25–40 cm.
Tręšiama, kai ropinių kopūstų daigai prigyja, o tiesiai į dirvą pasėti išretinami ir prieš formuojantis stiebagumbiams. Ropinių kopūstų nereikia kaupti, stiebagumbiai turi formuotis dirvos paviršiuje. Ropiniai kopūstai reiklūs drėgmei, ypač formuojantis stiebagumbiams.
Ankstyvųjų ropinių kopūstų derlius imamas pasirinktinai, kai stiebagumbiai išauga 6–8 cm skersmens. Stiebagumbiai pjaunami virš stiebo. Jei norima šias daržoves laikyti ilgiau, reikia saugoti, kad nebūtų pažeisti jų stiebagumbiai, kurie, ypač vėlyvųjų veislių, užauga iki 10–12 cm skersmens. Jie pjaunami prieš šalnas. Laikyti skirti ropiniai kopūstai pjaunami su kotu. Apatiniai lapai nupjaunami, paliekami tik smulkūs viršutiniai lapeliai. Per žiemą ropiniai kopūstai laikomi rūsyje, prikasti smėliu arba su juo susluoksniuoti.