Vieną dieną bananai dar žali, o kitą – pernokę ir jau parudavę! Šie keli patarimai leis ilgiau išlaikyti bananus šviežius ir geltonus.
1. Pakabinkite bananus
Bananai pradeda nokti vos nuskinti nuo medžio. Kai tik nuskinami, kotelis pradeda skleisti etileno dujas. Tačiau pakabinus vaisius, nokimas sulėtėja, be to, taip išvengiama bananų žievės pažeidimo. Žinoma, galite patys juos sukabinti, tačiau, laimei, galima įsigyti specialių „bananų pakabų“.
2. Pirkite žalius bananus
Prekybos centre, kai tenka rinktis tarp žalių ir geltonų bananų, dažnai
pasirinkame pastarąjį variantą. Jie atrodo skaniausi! Vis dėlto geriau
pasirinkite žalius. Tokiu būdu jie bus tinkami valgyti šiek tiek ilgiau.
Jei bananai pernoko, pagaminkite iš jų skanų patiekalą!
3. Apvyniokite juos maistine plėvele
Prisimenate etileną? Dujas, kurias skleidžia kotas? Yra būdas kaip išvengti pagreitinto nokimo proceso! Paprasčiausiai apvyniokite kotą maistine plėvele ar aliuminio folija. Apvyniokite kiekvieno banano kotą! Banano žievė
4. Laikykite sunokusius bananus šaldytuve
Ką? Bananus šaldytuve? Tikriausiai niekada nė nepagalvojote apie tokį dalyką. Tačiau tai tiesa: laikydami bananus šaldytuve, prailginsite jų galiojimo laiką. Šis pasiūlymas, deja, neprinokusiems bananams netiks, rašo tips-and-tricks.co.
5. Šaldykite bananus
Kitas būdas ilgiau išlaikyti bananus – juos užšaldyti! Patariame
užšaldyti pilnai sunokusius bananus. Būtinai juos nulupkite, dar galite
ir supjaustyti.
6. Nusipirkite dėžutę bananams
Pažįstama situacija? Įsidėjote bananą į darbą, tačiau kol nuvykote, jis
jūsų rankinėje jau parudavo. Įdėkite bananą į tvirtą dėžutę, vaisius
neapsidaužys!