Remiantis rekomendacijomis, kasdienio mitybos pagrindas turėtų būti daržovės ir vaisiai, pageidautina žalios formos. Lėtaeigė sulčiaspaudė yra puikus įrankis išgauti gyvybę teikiančią esenciją, kupiną skaidulų, fermentų, vitaminų ir mineralinių druskų.
Lėto greičio sulčiaspaudė mūsų sąmonėje vis plačiau pasirodo kaip praktiškas ir būtinas prietaisas, padedantis kasdien palaikyti sveiką ir subalansuotą mitybą.
Lėtaeigė sulčiaspaudė – maisto ir gėrimų receptai
Dėl milžiniškų lėtaeigės sulčiaspaudės galimybių gėrimų receptų yra begalė. Kuriamos storos knygos apie sultis, kupinos įkvepiančių idėjų ir įdomių skonių derinių. Net internete įvedę slaptažodį „lėtaeigių sulčiaspaudžių receptai“ sulauksime dešimtys atsakymų. Gamintojai lenkia vieni kitus ieškodami naujų technologinių sprendimų, kaip palengvinti ir pagerinti sulčių spaudimą namuose.
Pati gamta stiklinėje sulčių
Sveikos ir subalansuotos mitybos pagrindas – švieži, neperdirbti ingredientai. Daržovių ir vaisių sultys ne tik puikaus skonio, bet, svarbiausia, natūraliai papildo mūsų valgiaraštį svarbiausiomis maistinėmis medžiagomis. Todėl verta įsitikinti, kad įrenginys, kurį naudojame sultims spausti, leidžia iš jų išgauti maksimalią maistinę vertę ir naudingas savybes. Ir tik aukštos kokybės sulčiaspaudė gali su
tuo susidoroti. Kuo ji skiriasi nuo įprastos sulčiaspaudės ir kodėl su ja gaunamos sultys sveikesnės? Tai, kaip gauname sultis iš lėtaeigės sulčiaspaudės, yra daugelio metų tyrimų ir patirties rezultatas. Skirtingai nuo įprastų sulčiaspaudžių, lėtaeigė sulčiaspaudė naudoja aukštą slėgį ir mažą greitį, kad išgautų natūralios, malonios tekstūros ir pilno skonio sultis. Tačiau svarbiausia, kad tokiose sulčiaspaudėse gaminami gėrimai vaisių, daržovių, augalų ir riešutų pagrindu išlaiko visas svarbiausias maistines medžiagas.
Lėtaeigės sulčiaspaudės širdis
Lėtaeigių sulčiaspaudžių širdis – naujoviškas sraigto velenas, kuris, užuot sumalęs, lėtai susmulkina ingredientus, nepažeisdamas jų subtilios ląstelių struktūros. Lėtos rotacijos dėka galime gauti skanių ir sveikų sulčių ne tik iš tradicinių vaisių ir daržovių, bet ir iš lapinių augalų, žolelių, daigų ir kviečių želmenų. Sultys, be savo maistinės vertės, išlaiko sodrią spalvą ir natūralų tankį. Be to, ruošiant kokteilius neįkaista, o į vidų nepatenka didelis kiekis oro. Kodėl tai taip svarbu? Kadangi padidėjusi temperatūra ir deguonies molekulių buvimas sąlygoja greitesnį sultyse esančių vitaminų ir mikroelementų skaidymą. Galite būti tikri, kad paruoštas gėrimas su lėtaeige sulčiaspaude bus natūraliai sveikas ir turtingas maistinėmis medžiagomis.