Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ar kavinių meniu privalo būti nurodyti alergenai?

Nacionaliniai teisės aktai nenurodo, jog viešojo maitinimo įmonės privalo savo pateikiamame meniu nurodyti patiekaluose esančius alergenus, tačiau informacija apie medžiagas, sukeliančias alergijas ar netoleravimą, kurios naudojamos gaminant ar ruošiant maisto produktą ir išliekančios galutiniame produkte, nors ir pakitusiu pavidalu, viešojo maitinimo įmonėse turi būti pateikiama raštu arba elektroninėmis priemonėmis bent vienoje informacijos apie siūlomus maisto produktus teikimo vietoje, leidžiančioje vartotojams susipažinti su informacija apie maistą iki jo įsigijimo, ir turi būti pateikta taip, kad nebūtų įmanoma supainioti, su kuriuo maistu ji susijusi.

Ši informacija turi būti aiškiai įskaitoma ir laisvai prieinama vartotojams.

Taigi, jeigu kavinė savo siūlomame meniu nepateikia informacijos apie patiekaluose esančius alergenus ar netoleravimą sukeliančias medžiagas, tuomet turi būti pateikta nuoroda, kur galima gauti šią informaciją, pvz., meniu įrašyta: „dėl patiekaluose esančių alergenų teiraukitės padavėjo“, „patiekaluose esančių alergenų sąrašas pateikiamas prie baro“ ir kt.

Rekomenduojami video