Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Truskavos bažnyčiai – dvidešimt metų

Sekmadienį Truskavos miestelyje vyko dviguba šventė. Truskavos Šv. Dvasios parapijos bažnyčiai sukako 20 metų. Taip pat buvo šventinami Vokietijoje įsigyti garsios vokiečių firmos „Valker“   pagaminti įspūdingo dydžio vargonai. Į gražią šventę susirinkę žmonės vos tilpo bažnyčioje, tačiau visi sutartinai tarė – tai didi diena tikintiesiems, tai didi diena Truskavai.

Didi šventė

„Brangieji, labai džiaugiuosi, kad užbaigėme vargonų montavimo, derinimo darbus. Dėkoju visiems mūsų geradariams, be kurių paramos šių vargonų nebūtų atsiradę. Dėkoju visiems susirinkusiems vargonų pašventinimo šventėje. Šv. Mišias šiandien aukos Jo Ekscelencija Panevėžio vyskupas. Šiemet Truskavos bažnyčiai sukanka lygiai 20 metų. Tikimės pamatyti bažnyčios statytoją kunigą Petrą Baniulį, kuris savo iniciatyva prisidėjo ir prie šių vargonų atsiradimo. Po Šv. Mišių vyks vargonų muzikos koncertas. Šventę pratęs agapė parapijos salėje“, – prieš gražią šventę sakė  Truskavos parapiją aptarnaujantis kunigas klebonas Alfredas Puško.

Dovana bendruomenei

Kunigas A. Puško vylėsi, kad Truskava dabar taps tikru kultūros židiniu, kad bažnyčia taps tikru traukos centru ne tik vietos bendruomenei.

„Simboliška, kad Truskavos bažnyčiai šiemet sukanka 20 metų. Vargonai – savotiška dovana, kuri džiugins ne tik mūsų bendruomenę. Tikimės, kad Panevėžio ir Kėdainių tikintieji ir visi mėgstantieji vargonų muziką atras kelią į Truskavą ir čia praleis ne vieną vakarą“, – šypsojosi kunigas.

Ilgai laukta diena

Šios dienos ilgai laukė visa Truskavos tikinčiųjų bendruomenė. Truskavos seniūnas Vytautas Zakaryza sakė, kad tai visų tikinčiųjų nuopelnas.

„Nekantriai laukiame šios šventės, kada užgaus vargonai mūsų šventovėje. Mes, parapijiečiai, daug ką galime, jei yra kas organizuoja, veda mus daryti gerus darbus. Čia Truskava, čia Truskavos parapijiečiai. Ačiū jiems visiems, ačiū klebonui Alfredui ir vargonų meistrui Aloyzui“, – sakė seniūnas V. Zakaryza.

Surėmė pečius

Vargonai yra dovana Truskavos bažnyčiai, šiemet švenčiančiai garbingą 20-ies metų jubiliejų. Juk dar daugelis tikinčiųjų prisimena, kad jie rinkdavosi melstis į parapijos namus, mat siaučiant karui Truskavos bažnyčia sudegė iki pamatų. Ir tik kunigo Petro Baniulio iniciatyva ant senųjų pamatų iškilo nuostabios architektūros Dievo šventovė. Nors ekonominio sunkmečio metais buvo itin sunku rasti bet kokių statybinių medžiagų, parapijiečiams, surėmusiems pečius, pavyko įgyvendinti iš pirmo žvilgsnio nerealia atrodžiusią idėją.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video