Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Savivaldybės vadovai – ant paspirtukų

Šią savaitę Rokiškio rajono meras Ramūnas Godeliauskas, miesto seniūnas Arūnas Krasauskas ir jo pavaduotojas Egidijus Žaliauskas vietoj tarnybinių automobilių stojo ant paspirtukų.

Pasak mero, paspirtukų idėja kilo dėl dviejų priežasčių. Visų pirma, miesto vadovų pavyzdžiu siekiama skatinti žaliojo judumo ir ekologiškų sprendimų plitimą Rokiškyje. Antra, brangstant kurui ieškoma taupesnių variantų.

„Trečiadienį į savivaldybę atkeliavo trys paspirtukai. Vienas skirtas savivaldybės vadovams, kiti du – miesto seniūnijai, kuri atsisakė vieno tarnybinio automobilio ir perdavė jį tiems, kuriems labiau jo reikia – Jūžintų seniūnijai“, – sakė R. Godeliauskas.

Tą pačią dieną paspirtukai buvo išbandyti, o juos išmėginusieji teigia, kad mieste – tai puiki susisiekimo priemonė. „Paspirtuku nuvažiavau iki lopšelio-darželio „Nykštukas“ pažiūrėti, kaip vyksta rekonstrukcijos darbai, sutvarkiau dar keletą darbo reikalų ir galiu teigti, kad Rokiškyje, kur atstumai nedideli, – tai efektyvi susisiekimo priemonė. Reikalus galima susitvarkyti greitai, kur kas greičiau nei pėstute. Antra vertus, paspirtuku važiuodamas kur kas daugiau visko užfiksuoji, nei važiuodamas automobiliu. Vienintelis dalykas – keliauti paspirtuku turi būti tinkamos oro sąlygos“, – paspirtuko privalumus ir trūkumus vardino Rokiškio meras.

Miesto seniūnas A. Krasauskas taip pat liko patenkintas naująja transporto priemone. „Jau pačią pirmą dieną stojom ant paspirtukų ir apvažiavom daug miesto objektų. Labai geri įspūdžiai. Ir greitai viską galima susitvarkyti, ir kur kas daugiau visko pamatyti, nei važiuojant automobiliu, o tai labai svarbu seniūnijai, nes mes turim pastebėti ir pasirūpinti visais ūkiškais miesto reikalais“, – įspūdžiais dalijosi A. Krasauskas ir pridūrė, kad apie paspirtukų idėją galvojo senokai, todėl apsidžiaugė, kad ta pati mintis kilo ir merui.

Rekomenduojami video