Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Karantinavosi Biržų meras

Koronaviruso grėsmę pajuto ir Biržų rajono vadovas.

Savivaldybės meras Vytas Jareckas karantinavosi dar sekmadienį, o vakar buvo pakviestas paimti mėginio į mobilųjį mėginių paėmimo punktą Panevėžyje, ar nėra užsikrėtęs koronavirusu.

„Visi kiti politiniai dalykai nublanksta prieš šį. Fiziškai jaučiuosi gerai. Bet psichologiškai šiurpuliukai eina per kūną, jaučiu nerimą. O jei tyrimas bus teigiamas?“- kalbėjo pirmadienį meras.

Jis tikėjosi per pusę paros gauti atsakymą.

Jeigu tyrimas rodys infekciją, teks izoliuotis didelei daliai Biržų rajono savivaldybės administracijos darbuotojų. Nerimas kilo ir dėl mero šeimos narių bei artimųjų.

Meras pasakojo, kad sekmadienį gavus informaciją, kad vienam biržiečiui nustatytas koronavirusas, buvo sušaukta Ekstremalių situacijų komisija. Buvo pateiktas 20 kontaktinių asmenų sąrašas, su kuriais nurodė bendravęs užsikrėtęs biržietis.

Paaiškėjo, kad tarp šių kontaktinių asmenų buvo ir meras Vytas Jareckas. Jis prisiminė, kad su minėtu biržiečiu susitiko prieš 11 dienų prekybos centre „Norfa“. Pasisveikino su juo, paspaudė vienas kitam ranką, apie minutę pasišnekėjo apie reikalus.

„Tuomet dar nebuvo viešai kalbama apie tai, kad nereikėtų susitikus spausti rankos“, - apgailestavo meras, dabar jau pakeitęs savo bendravimo stilių.

Saulė Vaitaitė

Rekomenduojami video