Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Gripo epidemija apima ir didžiuosius miestus: paskelbta Alytuje ir Panevėžio rajone

Sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir toliau auga, epidemijos nuo antradienio paskelbtos Alytaus mieste, Panevėžio, Raseinių, Šalčininkų ir Telšių rajonuose. Iš viso – 14 savivaldybių. 40 šalies mokyklų uždarytos dėl gripo.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) Imunoprofilaktikos skyriaus vedėjos Daivos Razmuvienės teigimu, epidemijas paskelbusios savivaldybės elgiasi skirtingai, tačiau dažniausiai jose ribojami susibūrimai, kuriuose gali plisti gripo virusas.

„Savivaldybėms atsiveria platesnės galimybės arba neskelbti planuotų, organizuotų renginių, arba riboti tuos renginius, taip pat – uždaryti ugdymo įstaigas. Be to, yra galimybės finansuoti profilaktines priemones, kaip medicinines kaukes, išleisti šviečiamąją medžiagą“, – BNS sakė D. Razmuvienė.

Gripo epidemiją pirmadienį buvo paskelbę Prienų rajono, Ukmergės rajono, Ignalinos rajono, Panevėžio miesto, Kauno miesto, Kėdainio rajono, Jonavos rajono, Trakų rajono, Elektrėnų savivaldybės.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų ketvirtąją savaitę registruotas Marijampolėje, o didžiausias – Alytuje.

Rekomenduojami video