Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Dar kartą bus „nugręžti“ mokesčių mokėtojai

Už mokesčių mokėtojų pinigus griaunamas pastatas, už kurį buvę savininkai jau buvo gavę valstybės lėšų ir įsipareigoję jį nugriauti.

Biržuose, Bokšto gatvėje, šiuo metu vyksta 3 numeriu pažymėto gyvenamojo namo ir ūkinio pastato griovimo darbai. Darbus atlieka šiauliečių firma UAB „Kostena“. Šiuo metu dalis pastato jau nugriauta, liko tik mūro griovimo darbai.

Griovimo ir statybinio laužo išvežimas iš Bokšto gatvės turi būti baigtas iki rugsėjo 7 dienos.

Pagal sutartį su teismo sprendimą vykdančia antstole Irena Bakšiene, už griovimo ir kitus darbus rangovams, pateikus aktą, turi būti sumokėta 7972 eurai. Už juos teismo sprendimu sumokės Biržų rajono savivaldybė, tai yra mes, mokesčių mokėtojai.

„Dabar svarbiausia įvykdyti teismo sprendimą, nes jo vykdymas ir taip užsitęsė“, - sakė antstolė Irena Bakšienė.

Bokšto gatvės 3 numeriu pažymėtus pastatams griauti rangovus antstolė I. Bakšienė buvo suradusi jau prieš metus. Tačiau atvykę griauti pastato jie sužinojo, kad iš vidaus neišgabenti baldai.

Antstolė Irena Bakšienė savivaldybei nurodė išgabenti baldus ir juos saugoti. Tačiau su tokiu antstolės patvarkymu savivaldybė nesutiko ir kreipėsi į teismą.

Teismų karuselė sukosi beveik metus. Panevėžio apygardos teismo sprendimu antstolės veiksmai, nurodantys, kad savivaldybė taptų baldų saugotoja, buvo pripažinti teisėtais.

Istorija prasidėjo dar 2006 metais.

Devynioms nuo karsto reiškinių kentėjusioms Biržų krašto šeimoms valstybė skyrė daugiau kaip 705 000 litų.

Valstybės pinigai buvo skirti, kad pavojinguose namuose gyvenantys žmonės įsigytų naujus būstus bei nugriautų ir išregistruotų senuosius.

Vieni iš tokių savininkų buvo Bokšto gatvėje gyvenę Andželika ir Dainius Cechanavičiai. Jie gavo 79000 litų valstybės lėšų ir išsikėlė į kitus namus.

Šeimos nariai senųjų gyvenamųjų pastatų Bokšto gatvėje nenugriovė, nors tai turėjo padaryti per pusę metų.

2014 metais Cechanavičiai namus pardavė vienai ūkininkų šeimai, o ši vėliau juos pardavė UAB „Kodeksas“. Bendrovei vadovavo teisininko Vaidoto Ivanausko žmona Zina.

Bendrovė „Kodeksas“ pirkimo – pardavimo sutartimi įsipareigojo statinius Bokšto gatvėje nugriauti per pusę metų, tačiau to nepadarė.

Tuomet teismo sprendimu Bokšto gatvės 3 namo griovimo vykdytoju buvo paskirta Biržų rajono savivaldybė.

Apsisukus teismų karuselei dėl karsto reiškinių grėsmę keliantys pastatai pagaliau griaunami, o savivaldybės piniginė patuštės beveik 8 tūkst. eurų.

 

Jurgita Morkūnienė

Biržų krašto laikraštis "Šiaurės rytai"

Rekomenduojami video