Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Vietomis plūstels 9 laipsnių šiluma, bet ilgai nelepins

Į Lietuvą trumpam atklys šiltų orų banga – antradienį kai kur sušils iki 9 laipsnių, tačiau skubėti džiaugtis nereikėtų, nes jau trečiadienį orai ims vėl vėsti, LRT RADIJUI sako sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Iš Vakarų Europos atkeliaujantis ciklonas į Lietuvą plukdo šiltesnių orų bangą.

Antradienio dieną temperatūra turėtų kilti iki 5–8 laipsnių šilumos. Pietvakariniame pakraštyje ir pietiniuose rajonuose bus aukščiausia temperatūra – ten gali šilti iki 8–9 laipsnių. Numatomi krituliai – šiaurės vakariniuose rajonuose ir pajūryje vyraus lietus, šiauriniuose regionuose daugiausia vyraus nedideli palynojimai ir dulksna. Vėjas suksis iš pietų, pietvakarių ir ims stiprėti. Nuo vidurdienio pajūryje, o vėliau ir Žemaitijoje vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s greitį.

Trečiadienio naktį krituliai iš lietaus vietomis pereis į šlapdribą. Gausesni krituliai keliaus per vakarinius ir šiaurinius rajonus, o pietryčiuose jų neturėtų būti daug. Vėjas stiprės daug kur iki 15–20 m/s. Pajūryje pirmoje nakties pusėje tikėtini gūsiai ir iki 23–25 m/s. Pasak sinoptikės, šiluma Lietuvoje neužsibus. Trečiadienio naktį temperatūra sieks 0–2 laipsnius šilumos, tik pajūryje bus kiek šilčiau. Dieną bus nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos.

Vėsiausia bus ketvirtadienio naktis. Bus daugiau pragiedrulių, tad temperatūra kris iki neigiamų reikšmių. Žemaitijoje, tikėtina, atšals iki 3–4, rytuose – iki 6 laipsnių šalčio. Dieną atkeliaus krituliai – bus šlapdribos ir sniego, temperatūra numatoma švelniai teigiama.

Rekomenduojami video