Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Tokijuje vykstančioje parodoje didelio susidomėjimo sulaukė Lietuvos jautiena

Japonijos sostinėje Tokijuje prasidėjo Tarptautinė maisto produktų ir gėrimų paroda "Foodex Japan 2017", kurioje didelio susidomėjimo sulaukė Lietuvos jautiena, praneša Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Kaip teigia Lietuvos delegacijos vadovas, žemės ūkio viceministras Rolandas Taraškevičius, Lietuvai dalyvavimas parodoje itin svarbus.

"Japonija yra viena iš perspektyviausių Lietuvos eksporto rinkų. Norime pristatyti mūsų šalies maisto produktus, gėrimus. Tai, kad Japonija atsivėrė Lietuvos paukštienai ir jautienai, yra didžiulis abiejų valstybių įdirbis ir laimėjimas. Pirmieji bandomieji mūsų mėsos produktai jau pasiekė Japoniją", - teigia viceministras R. Taraškevičius.

Lietuvai parodoje atstovauja devynios Lietuvos įmonės: UAB "Lašų duona", UAN "Kauen craft", UAB "Lietuviškas midus", UAB "Agrovet", MB "Lietungė", ŽŪK "Pienas LT", AB "Biovela", AB "AUGA" bei UAB "Mantinga".

Šioje parodoje savo produkciją pristato daugiau kaip 3 250 dalyvių iš 80 pasaulio šalių. Kiekvienais metais į šią vieną didžiausių Azijos parodų susirenka ne tik gausus būrys maisto produkcijos ir gėrimų sektoriaus gamintojų, tiekėjų ir verslo partnerių, bet ir esamų bei potencialių vartotojų, eksportuotojų, didmenininkų, importuotojų.

Nuo vasario 28 d. trims Lietuvos įmonėms leista eksportuoti jautieną ir jos produktus į Japoniją. Lietuvos paukštienos gamintojai gali eksportuoti paukštieną nuo sausio 27 d.

Rekomenduojami video