Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Primena žemės savininkams – paskutinė diena sumokėti mokestį

Žemės savininkams,Valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad  antradienis – paskutinė diena, iki kada reikia sumokėti žemės mokestį. Iš viso šalyje yra apie milijonas žemės mokesčio mokėtojų. Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė sako, kad patį žemės mokesčio dydį ir lengvatas nustato savivaldybės.

VMI duomenimis, iš viso šalyje yra per 981 tūkst. žemės mokesčio mokėtojų. Dėl savivaldybių nustatytų lengvatų mokestį moka ne visi žemės savininkai – šiais metais jį turi mokėti apie 700 tūkst. gyventojų ir įmonių. Skaičiuojama, kad į savivaldybių biudžetus 2016 m. bus sumokėta apie 29,7 mln. eurų žemės mokesčio: apie 24,9 mln. eurų sumokės gyventojai, apie 4,8 mln. eurų – įmonės ir kiti juridiniai asmenys.

VMI ragina žemės mokesčio mokėtojus laiku sumokėti mokestį, nes priešingu atveju automatiškai skaičiuojami delspinigiai, kurie šiuo metu – 0,03 procento už kiekvieną pradelstą dieną.

Mokesčių inspekcija primena, kad vidurnaktį baigiasi terminas, iki kada privalu sumokėti žemės mokestį negaunant už vėlavimą taikomų sankcijų.

Rekomenduojami video