Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Policija pataria: lankyti kapų vykite šviesiuoju paros metu

Policija primena, kad Visų šventųjų dieną ir per Vėlines, žmonėms vykstant lankyti artimųjų kapų, keliuose ypač suintensyvėja eismas, todėl reikėtų būti atidesniems.

Gatvėse ir keliuose nuo savaitgalio budi gausesnės policijos pajėgos, daugiau pareigūnų patruliuoja prie kapinių.

Policijos departamento atstovė Simona Ludavičiūtė pataria keliones planuoti šviesiuoju paros metu.

„Per Vėlines žmonių srautai tradiciškai padidėja ir eismas suintensyvėja. Jis jau yra intensyvus nuo praėjusio savaitgalio. Mes patartume vykti šviesiuoju paros metu, nes ši diena sutampa su besikeičiančiomis oro sąlygomis, tamsesniais vakarais, blogesniu matomumu. Taigi pagrindinis mūsų patarimas ir prašymas – vykti šviesiuoju paros metu“, – sako S. Ludavičiūtė.

Pareigūnai primena, kad nuo lapkričio 1-osios automagistralėse ir greitkeliuose lengvaisiais automobiliais leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu. Automagistralės Lietuvoje yra dvi: Vilnius–Panevėžys ir Kaunas–Klaipėda. Greitkeliai šalyje taip pat du: Vilnius–Kaunas ir Šiauliai–Radviliškis.

Nuo lapkričio 1-osios taip pat galima pasikeisti vasarines padangas į dygliuotas.

Eismo sąlygos – sudėtingos

Kaip praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija, 9 val. duomenimis,   Vakarų, Pietvakarių ir Vidurio Lietuvos teritorijoje buvę slidūs valstybinės reikšmės kelių ruožai pabarstyti, jų dangos daugiausia drėgnos, vietomis sausos.

Likusioje šalies dalyje magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai daugiausia išlieka drėgni, tik Biržų ir Rokiškio rajonuose dėl vyraujančios šlapdribos valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios.

Vairuotojai raginami būtų atidūs kelyje, nes dėl numatomo snygio ir šlapdribos, ypač vakariniuose rajonuose, eismo sąlygos bus žiemiškai sudėtingos.

Marijampolės apskrityje bei Kauno ir Jonavos rajonuose eismo sąlygas sunkina vietomis tvyrantis rūkas, matomumas kai kur siekia iki 150 metrų.

Oro temperatūra – nuo 2 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Rekomenduojami video