Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Po lietingos savaitės perspėja apie šlapdribą ir plikledį

Ketvirtadienį ir penktadienį dienomis sulauksime trumpalaikio lietaus, vyraus rudeniška šiluma, tačiau naktimis temperatūra gali nukristi žemiau nulio – kelius padengs ledas, formuosis rūkas. Taip LRT RADIJUI sako sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Ketvirtadienį vyraus 5–10 laipsnių temperatūra, sulauksime trumpalaikio lietaus. Vietomis šiauriniuose rajonuose vėl iškris šlapdriba. Lietus bus labai intensyvus, ypač vakariniuose rajonuose, kai kur galima tikėtis ir smarkaus lietaus. Vėjas nerims, keis kryptį, iki vidurdienio pūs iš pietvakarių, vėliau – iš vakarų, o galiausiai – iš šiaurės vakarų. Prie jūros jo gūsiai pasieks 15–17 metrų per sekundę. Temperatūra pakils iki 4–8 laipsnių, prie jūros – iki 9–10 laipsnių šilumos.

Penktadienį drėgmė iš Lietuvos nesitrauks, daug kur numatomi krituliai, kaip ir ketvirtadienį, labiausiai tikėtina, kad tai bus lietus. Naktį vėjas aprims, tad bus proga vietomis susiformuoti rūkui. Temperatūra naktį žemės, daug kur išliks teigiama – svyruos nuo 0 iki 4 laipsnių, prie jūros – 7 laipsniai šilumos. Tikėtina, kad vietomis visgi nukris žemiau 0 laipsnių, tad oro sąlygos gali tapti sudėtingomis – kelius padengs plonas ledukas. Dieną temperatūra svyruos nuo 5 iki 10 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video