Pagal praėjusią savaitę europarlamentarų priimtą rezoliuciją, mėsos ir pieno perdirbėjai ant pakuočių turėtų nurodyti ne tik gamybos šalį, bet ir naudojamų žaliavų kilmę. Lietuvos pienininkai diskusijas dėl pieno kilmės žymėjimo vertina skeptiškai, rašo „Verslo žinios“.
„Kai kalbama apie šviežią mėsą, reikalavimas suprantamas. Tačiau pienas absoliučiai visas yra supakuotas, todėl tai nelogiška. Mes skaičiuojame, kad vien pakuotes perdaryti kainuotų 75-100 tūkst. eurų. Žinoma, tai vienkartinės išlaidos, tačiau didelės. Be to, įmonės paprastai turi pakuočių atsargų, nes perka didelius kiekius. Tokiu atveju reikėtų jas utilizuoti, nepanaudoti, o tai irgi nuostolis“, - sako Lietuvos pienininkų asociacijos vadovas Egidijus Šimonis.
Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos vadovas Egidijus Mackevičius teigia, kad siekiant spręsti tokio kelių šalių žymėjimo problemą ir atskirti iš lietuviškos mėsos pagamintas prekes, reikėtų pertvarkyti visą gamybą.