Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pasiruoškite: šią savaitę alins karščiai

Šiluma žada ir toliau džiuginti – iš pietinių Europos regionų į Lietuvą atkeliauja šiltesnė oro masė. Pirmadienio vakarą temperatūra svyruos tarp 24–28 laipsnių šilumos, LRT RADIJUI sako sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Antradienį laukia dar šiltesni orai. Ryte temperatūra svyruos tarp 10–15 laipsnių, o kai kur sulauksime ir 16 laipsnių šilumos. Dienos metu daugelyje rajonų saulė orą kaitins iki 24–29 laipsnių šilumos. Pietiniame šalies pakraštyje gali pasirodyti pirmieji 30 laipsnių požymiai.

Trečiadienis taip pat bus labai šiltas. Naktį – 13–18 laipsnių šilumos, o dieną didesnėje pietinėje šalies dalyje sulauksime 30, kai kur 31 laipsnio karščio. Tiesa, vakare susiformavę debesys gali grybštelti pietinį, pietrytinį šalies pakraštį. Visoje kitoje Lietuvos dalyje lietaus tikimybė ir toliau išliks nedidelė iki pat penktadienio.

Ketvirtadienį vietomis irgi gali vietomis popietę trumpai palynoti, o temperatūros išliks labai aukštos ir alins mus karštis. Nuo ketvirtadienio vyraus ne tik karšta oro masė, bet ir labai drėgna. Temperatūra svyruos tarp 27–31 laipsnio karščio, tačiau jutiminė temperatūra gali būti 5 laipsniai aukštesnė, nes mus pasieks drėgnesnis oras.

Rekomenduojami video