Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Orų pokyčiai – artėjant savaitgaliui

Artėjant savaitgaliui orai darysis vis drėgnesni ir vėsesni, LRT RADIJUI pasakojo sinoptikas Vytautas Sakalauskas. 

Pirmadienį gūsingas pietų, pietryčių vėjas nenuslūgs, jo gūsiai prie jūros ir kai kuriuose pietiniuose, rytiniuose rajonuose išliks 15–18 m/s greičio. Tačiau jau nebepasirodys lietus ir temperatūra bus 6–9 laipsniai šilumos. Vakarų Lietuvoje ji kai kur pakils ir iki 10 laipsnių šilumos.

Antradienį gali būti vienu kitu laipsneliu vėsiau. Naktį rytiniuose rajonuose temperatūra svyruos apie nulį, o vakarų Lietuvoje ji išliks teigiama  – 0–3, o prie jūros – ir 4–5 laipsniai šilumos. Panaši situacija bus ir dienomis: 3–5 laipsniai šilumos bus rytų Lietuvoje, o 6–8 laipsniai šilumos – vakarų Lietuvoje. Vėjas truputį nurims ir jo greitis bus 7–12 m/s“, – pasakoja sinoptikas.

Trečiadienį vėl vienu kitu laipsneliu temperatūra bus mažesnė rytų Lietuvoje – naktį ten gali pašalti ir formuotis plikledis, o vakaruose temperatūra išliks teigiama. Dieną vakaruose bus 6–8, o rytuose – 3–5 laipsniai šilumos. Lietus taip pat nepasirodys.

Antroje savaitės pusėje orai jau vės. Ketvirtadienį iš vakarų atplauks daugiau debesų ir dieną vietomis (didesnė tikimybė – vakariniuose, šiauriniuose rajonuose) galima tikėtis lietaus, o naktį – rūko. Neigiamos temperatūros turėtų pasitraukti ir žemiausia temperatūra ketvirtadienio naktį prognozuojama 1–6 laipsniai šilumos. Debesys dieną trukdys įšilti orui, tad temperatūra bus 3–8 laipsniai.

Artėjant savaitgaliui orai darysis vis drėgnesni, o temperatūra kasdien po vieną kitą laipsnelį bus vis žemesnė tiek naktimis, tiek dienomis.

Rekomenduojami video