Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Orai: naktys bus vėsesnės, o dienos pamažu vis šiltės

Artimiausiomis dienomis sulauksime lietaus, naktys bus vėsesnės, o dienos pamažu vis šiltės. Taip LRT RADIJUI sako sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Antradienį iš pietvakarių į Lietuvą plūstels šiltesnio oro masė, įdienojus temperatūra svyruos nuo 25 iki 30 laipsnių karščio, tik vakariniuose rajonuose bus kiek vėsiau – 21–24 laipsniai šilumos. Šiuos rajonus iki popietės pasieks ir trumpalaikio lietaus debesys.

Oras bus įkaitęs, formuosis trumpų, intensyvių liūčių debesys, gausiausios – pietiniuose ir centriniuose šalies rajonuose. Vakare šalies pietryčiuose bei šalies rytuose iki vidurnakčio trumpas liūtis lydės perkūnija, kai kur sulauksime ir škvalo, kurio metu vėjas pakils iki 15–20 metrų per sekundę.

Trečiadienio naktį pajūrį jau pasieks nauja lietaus banga, kuri dienos metu praslinks per visą Lietuvą. Sulauksime lietaus, retkarčiais su perkūnija. Naktį temperatūra svyruos tarp 14–20 laipsnių šilumos. Dieną, jau praslinkus debesų juostai, temperatūra pakils iki 20–25 laipsnių šilumos.

Nuo ketvirtadienio orai pasikeis – kai kur dar trumpai palynos, bet negausiai, formuosis rūkas. Naktys bus vėsesnės, o dienos pamažu vis šiltės. Ketvirtadienio dieną vyraus 22–26 laipsnių šiluma, penktadienio dieną – 23–28 laipsniai šilumos. Šeštadienį tikėtina, kad oras vietomis sušils ir iki 29 laipsnių karščio. Tiek penktadienį, tiek šeštadienį lietaus tikimybė menka, vyraus silpnas vėjas. Tik sekmadienio dieną galime sulaukti trumpalaikio lietaus.

Rekomenduojami video