Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Orai: į šalį plūstels šiluma

Po žvarbios ketvirtadienio nakties į mūsų šalį vėl atkeliauja šilumos banga. Šilčiausia turėtų būti pajūrio ir vakarinės Žemaitijos gyventojams, LRT RADIJUI sako sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Ketvirtadienį šalčiai pradės trauktis ir į Lietuvą plūs didžiulė šiluma. Aukščiausia temperatūra turėtų pasirodyti vakarop. Daugelyje rajonų ji svyruos apie 0 laipsnių. Pietryčiuose spės sušilti iki 2–4 laipsnių šalčio, o pajūryje ir vakarinėje Žemaitijos pusėje temperatūra jau sieks 2–4 laipsnius šilumos. Daugelyje rajonų sulauksime nedidelių įvairaus pavidalo kritulių. Pirmiausia turėtų snyguriuoti, o vėliau vyraus šlapdriba, kai kur, tikėtina, pajūryje, gali ir palynoti.

Penktadienio naktį rytiniuose ir pietrytiniuose rajonuose gali pasirodyti nedidelių kritulių su silpna lijundra. Pirmoje nakties pusėje pietvakarių, vakarų vėjas ims suktis iš šiaurės vakarų pusės. Žemiausia temperatūra bus fiksuojama pirmoje nakties pusėje – pietrytiniuose rajonuose galime sulaukti 4 laipsnių šalčio,  o pajūryje – 2–3 laipsnių šilumos. Ryte daugelyje rajonų temperatūra jau svyruos apie 0 laipsnių. Dieną kritulių tikimybė jau sumažės iki minimumo, pragiedrulių greičiausiai nesulauksime. Temperatūra įdienojus sieks 1–4 laipsnius šilumos.

Rekomenduojami video