Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Orai artimiausiomis dienomis: ir snigs, ir gausiai lis, temperatūra – ir -5, ir +12

Per Velykas skirtingose šalies pusėse temperatūra skirtis gali net 10 laipsnių. Neišvengsime ir gausių kritulių bei stipraus vėjo, LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Temperatūra ketvirtadienį turėtų pakilti iki 1–5 laipsnių šilumos, bet iš pietvakarių artėjantis nedidelis ciklonas dangų niauks stora debesų juosta, o tai reiškia, kad atkeliaus krituliai. Vakarėjant jie apims vakarinius ir rytinius rajonus, labiausiai tikėtina, kad iš debesų kris sniegas ir šlapdriba. Lietuvos šiauriniuose ar šiaurės rytiniuose rajonuose šių kritulių tikimybė dar nedidelė, nes snyguriuoti pradės tik naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Pietryčių vėjas stiprės iki apysmarkio, o pajūryje taps ir gūsingu.

Penktadienio naktį dar sulauksime nemažai kritulių, daugelyje vietovių prognozuojamas sniegas ir šlapdriba, o dieną daugiausiai palis. Dažniausiai su krituliais teks susidurti rytinių rajonų gyventojams. Šalies pietvakariuose kritulių bus jau mažai ir tik pirmoje dienos pusėje. Vėjas aprims. Naktį temperatūra dar pasiskirstys nuo 1 laipsnio šilumos iki 4 laipsnių šalčio, taigi kai kur gali būti slidu. Dieną jau plūs šiluma iš pietų, tad numatoma 4–9 laipsnių temperatūra. Pietiniuose rajonuose gali sušilti ir iki 10 laipsnių.

Šeštadienį orai gerės, bet trumpam. Naktį pasitaikys nebent nedideli krituliai, daugelyje rajonų bus slidu, taigi reikės saugotis plikledžio. Temperatūra kris iki 0–5 laipsnių šalčio, o dieną su saulute turėtų sugrįžti 4–9, (pietrytiniuose rajonuose – 10–11) laipsnių šiluma.

Sekmadienį, pirmąją Velykų dieną, Lietuvoje lankysis krituliai. Daugiausiai tai bus lietus, vietomis – smarkus. Vėjas bus apysmarkis, pūs iš rytų“, – LRT RADIJUI prognozavo sinoptikė.

Naktį bus 0–5 laipsniai šilumos, o dieną skirtingose šalies vietovėse temperatūra labai skirsis. Šiaurės vakarinėje pusėje oras šils iki 1–6 laipsnių, o pietuose ir rytuose sulauksime 7–12 laipsnių šilumos.

Pirmadienį, antrąją Velykų dieną, vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų, bus gūsingas. Daugelyje rajonų gūsiai sieks 14–17 m/s greitį. Į Lietuvą jis neš šaltesnę oro masę. Naktį iš sekmadienio į pirmadienį kris lietus ir šlapdriba, o dieną sulauksime daugiausiai sniego.

Rekomenduojami video