Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Naujoje gamykloje gamins skystąsias trąšas

Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pradedamos bendrovės „Ikarai“ trąšų gamyklos statybos. Iš viso į trąšų gamybos ir logistikos centrą per tris statybų etapus planuojama investuoti daugiau nei 3 mln. eurų.

Bendrovė „Ikarai“ 3,7 ha pramoninės paskirties sklype įkurs gamyklą ir šildomą logistikos sandėlį. Bendras jų plotas sieks1,8 tūkst. kv. m. Pirmojo statybos etapo, kurį numatyta pabaigti iki liepos, darbų sąmatai bus skirta 1,5 mln. eurų. Dar 0,5 mln. eurų „Ikarai“ planuoja investuoti į gamybos įrangą.

„Ikarų“ direktorius Remigijus Streckis „Valstiečių laikraščiui“ sakė, kad gamykloje bus gaminamos skystosios koncentruotos trąšos, skirtos profesionalams. „Šiandien esame sukūrę apie 10 produktų, pritaikytų tiek mūsų šalies ūkiui, tiek užsienio rinkoms“, – pasakojo R.Streckis.

Rudenį gamybą pradėti ketinanti bendrovė iš pradžių gamins iki 10 tūkst. t trąšų per metus. Vėliau pagamintų trąšų kiekis per metus turėtų siekti iki 40 tūkst. t. „Mes tikimės, kad Lietuvos rinkai turėtų pakakti 20 proc. mūsų gaminamos produkcijos“, – teigė R.Streckis ir pridūrė, kad pie 80 proc. produkcijos bendrovė planuoja eksportuoti į Europą, Aziją, Ukrainą, Rusiją bei kt. šalis.

Ateityje UAB „Ikarai“ ketina įdiegti papildomas gamybos linijas ir teikti pesticidų ir trąšų saugojimo paslaugas. Šalia gamyklos išdygs ir moderni laboratorija, į kurią planuojama investuoti 0,3 mln. eurų.

 

Rekomenduojami video