Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Lietaus debesys virš Lietuvos sukiosis tiek naktį, tiek dieną

Bent trumpi lietūs iki penktadienio turėtų aplankyti kasdien. Tiesa, artėjant savaitgaliui temperatūra gerokai kils: nuo vos 11 laipsnių pirmadienį iki 25 laipsnių penktadienį. Taip LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė. 

Pirmadienį įdienojus temperatūra kils tarp 12–14 laipsnių šilumos, rytiniame šalies pakraštyje, tikėtina, temperatūra nekils aukščiau 11 laipsnių. Kadangi į pajūrį lietus ateis vėliausiai, temperatūra ten spės pakilti iki 15–16 laipsnių. Tačiau čia pūs gūsingas šiaurės, šiaurės vakarų vėjas – gūsiai sieks 15–17 m/s greitį.

„Daugelyje rajonų dangus bus apniukęs ir lynos pakankamai įkyriai“, – prognozavo sinoptikė.

Antradienį gausesnio lietaus klius Žemaitijai ir pajūriui. Rytiniuose ir šiaurės rytiniuose rajonuose lynos nebe taip gausiai, bet lietūs virš Lietuvos sukiosis tiek naktį, tiek dieną. Vėjas po truputį rims, nors dar pūs iš šiaurės vakarų. Temperatūra naktį bus 9–13, dieną – 15–19 laipsnių.

„Orai keistis pradės nuo trečiadienio. Ciklonas su savo debesų mase iš Lietuvos pagaliau pradės trauktis. Trečiadienio naktį dar daugelyje rajonų palis ištisiniai, įkyresni lietūs, bet dieną tarpai tarp lynojimų ilgės, o pajūryje jau nebelis“, – pasakojo M. Kirkliauskaitė.

Temperatūra kils iki 18–23 laipsnių šilumos, šilčiausia bus pajūryje ir pietvakariniame šalies pakraštyje, kur įdienojus turėtų pasirodyti ir saulė.

Ketvirtadienį lietaus bus nedaug, palis tik vietomis ir trumpai. Dieną galimos ir pavienės perkūnijos. Temperatūra kils iki 21–26 laipsnių.

Penktadienį orai bus malonūs, netrūks saulės. Tamsesni debesys, iš kurių iškris trumpi lietūs, pasirodys tik vietomis. Temperatūra naktį bus 10–15, dieną – 21–25 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video