Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kaip atsikratyti organizme esančių parazitų

Parazitų, kurie gali veistis žmogaus organizme, randama net apie 200, tačiau juos galima įveikti paprastais ir efektyviais būdais – vartojant eterinius aliejus ar vaistinius augalus. Anot žolininkės Nijolės Degutienės, norą veistis parazitams sukelia įvairios cheminės medžiagos ir metalai, todėl patariama išvalyti organizmą, sureguliuoti pH.

Kas yra parazitai?

Tai gyviai, kurie, patekę į mūsų organizmą, minta juo ir gyvena iš mūsų. Tai dažnai vadinama kirmėlėmis, bet į parazitų sąvoką įeina ir kitokie gyviai. Svarbiausia, kad parazitai gyvena tada, kai vyrauja tarša. Įvairūs metalai, cheminės medžiagos gali sukelti norą mūsų organizme gyventi nepageidaujamiems gyviams. Gyvsidabris, kadmis, švinas, talis leidžia parazitams nukeliauti iki pat sąnarių. Apskritai, galime turėti įvairių rūšių parazitų todėl, kad esame užsikrėtę metalais. Pavyzdžiui, kadmio yra skalbimo milteliuose, mėlynose granulėse. Iš viso randama apie 200 parazitų, kurių gali būti mūsų kūne. Mokslas ėmė nagrinėti šią sritį. Tai įrodyta laboratorijose.

Ką daryti, kad gyviai nepatektų į mūsų organizmą?

Pirmiausia, nekišti pirštų į burną. Vaikai ropinėja žeme, žaidžia su kitais, kažką valgo, laižo pirštus, o juk netoliese galbūt bėgiojo katės ar šunys. Taigi svarbiausia laikytis higienos. Grįžus namo reikia kruopščiai nusiplauti rankas, nes ten galinčių būti kirmėlyčių mūsų akys nemato. Taip pat reikėtų subalansuoti organizmo pH, nes parazitams šarminė aplinka nepatinka, jie veisiasi rūgštinėje terpėje. Reikia vartoti kuo mažiau maisto su teršalais, išvalyti metalus iš organizmo, rekomenduojama net amalgamines plombas pakeisti į naujasnes.

Kaip atsikratyti parazitų?

Paprastas ir veiksmingas dalykas – moliūgų sėklos. Jos tam vartojamos nuo senų senovės. Reikėtų po 20–30 sėklų suvalgyti keturis kartus per dieną. Galima jas sutrinti, įdėti medaus, pasigaminti tarsi saldainukus. Naudojamas ir patikimas augalas – meškinis česnakas, auginamas darželiuose, bet jis veikia tik žalias. Parazitus valo medetkos – reikėtų gerti jų arbatą tris kartus per dieną dvi savaites. Organizmą valo ir eteriniai aliejai. Galima patiems pasigaminti kapsulių iš aliejų. Veiksmingas tujų aliejus, bet jo vartoti galima tik po vieną lašą. Paminėčiau arbatmedžių, bergamočių, ciberžolių, pipirmėčių aliejus. Tai nagrinėjama jau seniai, nustatyta, kokios žolės išvalo net giliausiai pasislėpusius parazitus. Stipriausiai veikianti žolė yra juodasis riešutas. Taip pat pelynas ir gvazdikėliai. Šių žolių reikia prekybos centruose ar vaistinėse ieškoti tokių, kurių ilgiausias galiojimo laikas. Saikingai vartojant žolių arbatą galima iš organizmo visiškai išsivalyti parazitus.

Vaikai parazitais užsikrečia dažniau

Vaikams dažniausiai atsisako pelynų arbatos, todėl jiems patartina valgyti daugiau česnakų, su sviestu ir duona ir kasdien reikėtų suvalgyti 2–3 nedideles skilteles, tai padeda. Vaikams galima pasiūlyti ir moliūgų sėklų, melionų sulčių, granatų žievelių.

 

Rasa Pekarskienė

Rekomenduojami video