Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaSužinok. Augink atsakingaiKultūraPatarimaiSvetur Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sužinok. Augink atsakingai
Sveikata
Svetur
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
EP iniciatyva mėsininkų ir pienininkų netenkina

 Europos parlamentas (EP) norėtų, kad mėsos ir pieno perdirbėjai ant pakuočių turėtų nurodyti ne tik gamybos šalį, bet ir naudojamų žaliavų kilmę - toks gaminių kilmės žymėjimas taptų privalomas, tačiau mėsininkai ir pienininkai jam priešinasi ir  sako, kad nauja prievolė maisto pramonei reikštų nemenkas išlaidas, rašo „Verslo žinios“.

„Kai kalbama apie šviežią mėsą, reikalavimas suprantamas. Tačiau pienas absoliučiai visas yra supakuotas, todėl tai nelogiška. Mes skaičiuojame, kad vien pakuotes perdaryti kainuotų 75 tūkst. - 100 tūkst, eurų. Žinoma, tai vienkartinės išlaidos, tačiau didelės. Be to, įmonės paprastai turi pakuočių atsargų, nes perka didelius kiekius. Tokiu atveju reikėtų jas utilizuoti, nepanaudoti, o tai irgi nuostolis“, - tvirtino Lietuvos pienininkų asociacijos vadovas  Egidijus Simonis.

Mėsininkams nurodymas žymėti perdirbtų gaminių mėsos kilmę sukeltų panašių rūpesčių. Jei įmonė į gaminamas dešreles deda iš skirtingų šalių gaunamą mėsą, visas šias šalis turėtų ir nurodyti.

Rekomenduojami video