Europos parlamentas (EP) norėtų, kad mėsos ir pieno perdirbėjai ant pakuočių turėtų nurodyti ne tik gamybos šalį, bet ir naudojamų žaliavų kilmę - toks gaminių kilmės žymėjimas taptų privalomas, tačiau mėsininkai ir pienininkai jam priešinasi ir sako, kad nauja prievolė maisto pramonei reikštų nemenkas išlaidas, rašo „Verslo žinios“.
„Kai kalbama apie šviežią mėsą, reikalavimas suprantamas. Tačiau pienas absoliučiai visas yra supakuotas, todėl tai nelogiška. Mes skaičiuojame, kad vien pakuotes perdaryti kainuotų 75 tūkst. - 100 tūkst, eurų. Žinoma, tai vienkartinės išlaidos, tačiau didelės. Be to, įmonės paprastai turi pakuočių atsargų, nes perka didelius kiekius. Tokiu atveju reikėtų jas utilizuoti, nepanaudoti, o tai irgi nuostolis“, - tvirtino Lietuvos pienininkų asociacijos vadovas Egidijus Simonis.
Mėsininkams nurodymas žymėti perdirbtų gaminių mėsos kilmę sukeltų panašių rūpesčių. Jei įmonė į gaminamas dešreles deda iš skirtingų šalių gaunamą mėsą, visas šias šalis turėtų ir nurodyti.