Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Didins baudas neblaiviems ir nesaugiai besielgiantiems ant ledo

Vyriausybė siūlys Seimui didinti baudas už nesaugų elgesį ant ledo, taip pat maudymąsi apsvaigus nuo alkoholio, narkotinių medžiagų ir pasirodymą išgėrus viešoje vietoje.

Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas teigia, kad didinti baudas nepaklusniems, įspėjimų dėl pavojingo ledo nepaisantiems žvejams paskatino nuolat pasikartojančios istorijos, kai žvejams gelbėti nuo ledo lyčių tenka pasitelkti nemažas ugniagesių ir pasieniečių pajėgas, o šie apsisukę vėl grįžta žvejoti, rizikuodami ir savo, ir gelbėtojų gyvybėmis.

„Atsižvelgdami į tai, kad gelbėjimo operacijos kainuoja tikrai nemažus pinigus ir rizikuoja tiek priešgaisrinės apsaugos pareigūnai, tiek kariškiai gelbėjo ne vieną kartą žvejus, tai šiuo metu baudos yra tikrai menkos iki 100 eurų ar 200, tai mes siūlome už pirmą kartą nuo 100 iki 500 eurų, už pakartotinumą nuo 500 iki 900 eurų <...> Siūlom tikrai ženkliai padidinti baudas už maudymąsi apsvaigus nuo alkoholio, narkotinių medžiagų poveikio ir taip pat dėl neatsargaus elgesio vandenyje ir ant ledo. Baudos tikrai didėtų devynis kartus“, – sako ministras.

Rekomenduojami video