Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
„Arvi“ savininko turtas areštuotas, kreditoriai neatgauna įspūdingų sumų

Vidmantas Kučinskas ilgą laiką buvo įvardijamas kaip vienas turtingiausių ir įtakingiausių Lietuvos žmonių. Kaimyninės valstybės verslininkai „Arvi“ įmonių grupės vadovą kaltina milijoninėmis aferomis.

Milijonus eurų iš V. Kučinsko bando atgauti Rusijos bankas „Alfa Bank“ ir viena Šveicarijos įmonė. Bendra skolų suma viršija 20 mln. eurų.

Užtikrinant civilinį ieškinį Londono tarptautinio arbitražo teisme, 2016 m. rugsėjo 23 d. nutartimi, Vilniaus apygardos teismas priėmė sprendimą areštuoti V.Kučinskui priklausantį nekilnojamąjį ir kilnojamąjį turtą 14 mln. eurų sumai, tačiau greitai paaiškėjo, kad tokio turto V. Kučinskas neturi.

Iki šių metų rugsėjo V. Kučinskas gaudavo atlyginimą bendrovėje „Arvi ir Ko“. Prasidėjus byloms mokamos sumos gerokai sumenko ir šiuo metu už vadovavimą įmonei bei dalyvavimą susijusių bendrovių valdybose jis gauna po kelis šimtus eurų per mėnesį.

Didžiausias V. Kučinsko turtas yra 10 proc. bendrovės „Vyrja“ akcijų. Kitos vertingos grupės įmonės perrašytos. Antai „Arvi ir Ko“ 2016 m. spalio 28 d. perleido UAB „Arvi kalakutai“ akcijas bendrovei „APH“, kurios savininkus nustatyti itin sunku, nes jie registruoti Kipre, rašo 15min.lt.

„Arvi“ skandalingose finansinėse istorijose minima ne pirmą kartą. Dar pernai vasarą įmonei teko neigti pranešimus apie tai, kad ji patiria rimtų finansinių sunkumų. Nors tada V.Kučinskas tikino, kad kalbos apie nemokumą tik gandai.

Daugiau skaitykite: V. Kučinskas neigia "Arvi kalakutai" sunkumus

 

Rekomenduojami video