Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ar tinkate vienas kitam

Psichologų nuomone, yra keturi svarbiausi partnerių suderinamumo aspektai.

Psichologinis aspektas

Šis poros suderinamumo aspektas ypač svarbus moterims. Ar dera partnerių požiūris į gyvenimą, pomėgiai, kokia jų reakcija į tam tikras susiklosčiusias situacijas? Jei partneriai dera psichologiniu aspektu, jie gali tapti gerais draugais.

Seksualiniai santykiai

Ar sutampa partnerių temperamentas, ar jie gali intymiai atsiverti vienas kitam, ar yra pasirengę naujiems seksualiniams išbandymams? Dažniausios seksualinės bėdos: vyrai skundžiasi įvairovės stoka, moterys – dėmesio ir švelnumo stygiumi. Dar vienas stabdys abiem – nerimas, ar partneris ištikimas.

Nepriklausomybė

Kiekvienam partneriui brangus savarankiškumas ir laisvė gyvenime ir buityje, tik ar jis gali antrajai pusei suteikti tiek pat laisvės ir nepriklausomybės, kiek nori turėti pats? Ir vyrams, ir moterims būtina turėti galimybę pabūti su draugais ar draugėmis. Nesutarimų dėl suvaržytos laisvės dažniausiai kyla po trejų–penkerių metų.

Pagarba

Tai labai svarbu. Ar partneriai pasirengę įsiklausyti į vienas kito nuomonę, ar pripažįsta partnerį kaip visavertę, savarankišką asmenybę, ar stengsis tobulėti meilės srityje, ar atsižvelgs vienas į kito pageidavimus? Gal moteriai sutuoktinis tėra pinigų šaltinis, o vyrui žmona – pigi vaikų auklė ir namų tvarkytoja?

Kiek pora išgyvens kartu?

Teigiama, kad amžiną meilę sukuria aukštesnės jėgos, žmonės yra dvi vienos visumos puselės, kadaise atskirtos viena nuo kitos, o paskui vėl susiėjusios į porą – tai laimingieji, sujungti šviesios, amžinos meilės. Deja, tokių idealių porų nedaug.

Norėdami išsiaiškinti, ar tinkate vienas kitam ir galite drauge eiti per gyvenimą, bendraudami su partneriu stebėkite ir įvertinkite visus keturis poros suderinamumo aspektus.

  • Jei vienam partneriui artimesnis fizinis bendravimas, o kitam intelektualinis, ir juodu dera tik fizinio lygmens plotmėje, tokia pora išgyvens ne ilgiau kaip metus.
  • Jei žmonės dera pagal tris lygmenis, santuokoje bus visko – ir ugnies, ir dūmų. Vis dėlto tokie žmonės poroje gali išgyventi 7–10 metų.
  • Jei harmoningų lygių daugiau nei trys – pora gyvens ilgai.

Be abejo, visada būna tarpinių variantų ir išimčių, priklausančių nuo aplinkybių.

Kaip perprasti suderinamumo aspektus? Stebėkite, kam jūsų partneris teikia pirmenybę. Net jei abu puikiai derėsite tik seksualinėje srityje, o kiti lygmenys nebus palankūs, jūsų bendra ateitis įmanoma. Vis dėlto geriau, kai partneriai ne itin dera seksualiai, bet puikiai sutampa kitais aspektais. Mat vien dėl puikaus seksualinio suderinamumo santykiai dažniausiai būna trumpalaikiai, o toms poroms, kurios dera psichologijos, pagarbos ir nepriklausomybės aspektais, būdingi ilgalaikiai ryšiai.

Pašliję santykiai

Žmonės į specialistus kreipiasi tuomet, kai santykiai pablogėja. Atlikus suderinamumo testą, dažnai pastebima, kad pora atsidūrė kryžkelėje. Kartais atnaujinti santykius įmanoma, tačiau būtina viena sąlyga: turi keistis abu partneriai. Abu turi sąmoningai suvokti, kad baigėsi vienas etapas, o perėjus į naują plotmę, abiem į partnerį teks žiūrėti kaip į naują asmenybę.

Deja, jei pašlijusius santykius bandoma išsaugoti, vienas iš dviejų paprastai atlieka aukos vaidmenį ir jo kaip asmenybės branda sustoja.

 

Parengė Ina Laumenytė

 

Rekomenduojami video