Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
A. Butkevičius prekybininkų prašo vadovautis protu

Premjeras, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius mano, kad prekybos centruose parduodant alkoholį ir prašant asmens dokumento turi būti laikomasi protingumo kriterijaus.

Ministras Pirmininkas teigė pasisakąs už kuo mažesnį alkoholio suvartojimą Lietuvoje. Tačiau kalbėdamas apie prekybininkų pasirašytą memorandumą dėl būtinybės iš asmenų, perkančių alkoholinius gėrimus, prašyti asmens dokumentų, A. Butkevičius prisipažino dar pirmadienio rytą turėjęs "nelengvą" pokalbį su prekybos įmonių asociacijos prezidentu.

"Vis dėlto prašiau, kad būtų vadovaujamasi protu, išmintimi, kad kasininkės nereikalautų dokumentų matydamos, kad jisai (žmogus. -ELTA) yra vyresnis negu 18 metų. Aišku, pokalbis sunkus, bet sutarėme, kad artimiausiu metu dar susitiksime ir šį klausimą irgi aptarsime", - sakė A. Butkevičius portalo "Delfi" konferencijoje.

Premjeras sakė iš prekybininkų atstovo išgirdęs, kad prekybos įmonės kaltinamos tuo, jog pardavinėja alkoholį nepilnamečiams ir kai kada kasininkės apsirinka.

"Aš manau, kad tikrinimas, jeigu kyla abejonių, ar tau yra 18, ar 25 metai, (man tai teko matyti Jungtinėse Amerikos Valstijose), (...) tai yra normalu, bet jau sveika logika sako, kad jeigu matome, kad žmogus žilstelėjęs žmogus, tam tikros brandos, ir iš jo prašyti dokumento..., yra šiek tiek neišmintinga. (...) Yra ribos, ir tikiuosi, kad blaivus protas nugalės", - teigė jis.

ELTA primena, kad dar šių metų birželį geros valios memorandumą, kuriuo, nepriklausomai nuo amžiaus, visi perkantieji alkoholį nuo rugsėjo 2 d. yra įpareigoti parodyti asmens dokumentą. Memorandumą pasirašė sveikatos apsaugos ministras Juras Požela bei didieji Lietuvos prekybos centrai.

Rekomenduojami video