Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
A. Butkevičius norėtų, kad Lietuva į Kiniją eksportuotų grūdus

Premjeras Algirdas Butkevičius Kinijos atstovams pareiškė, jog Lietuvos ūkininkai šalia pieno bei jautienos į Kiniją norėtų eksportuoti ir grūdus.

„Premjeras pasakė, kad Lietuva yra pasirengusi eksportuoti grūdus į Kiniją ir taip pat bus siekiama gauti eksporto leidimus. Čia yra pirmas pasakymas, pradžia dialogo ties grūdais. Kinai atsakė, kad yra pasirengę toliau tęsti derybas dėl kuo platesnės produkcijos importo į Kiniją“, - po A.Butkevičiaus susitikimo su Kinijos generalinės kokybės priežiūros, kontrolės ir karantino administracijos atstovais BNS sakė Vyriausybės atstovas Mindaugas Janulionis.

Anot jo, susitikimo metu premjeras taip pat paragino Kinijos atstovus, kad Lietuvos pieno perdirbimo įmonėms būtų greičiau sutvarkytos visos reikalingos eksporto procedūros

„Premjeras paragino tiesiog toliau užbaigti visas reikalingas procedūras, kad Lietuvos eksportuotai galėtų pradėti eksportuoti realiai. Dabar reikia pačiam verslui susiderinti ir iš premjero buvo paraginimas, kad būtų kuo greičiau visa tai baigta“, - kalbėjo M.Janulionis.

Pasak jo, premjeras Kinijos delegacijai priminė, kad Lietuva šiuo metu laukia klausimynų ir įvertinimų iš Kinijos dėl galimybės eksportuoti jautieną.

Balandžio viduryje Lietuva iš Kinijos gavo visus reikiamus dokumentus, kad perdirbėjai galėtų eksportuoti produkciją į Kiniją, tačiau pačioms pieno perdirbimo įmonės dar atskirai reikia užregistruoti įmonės kodą Kinijoje ir suderinti visus reikalingus eksporto dokumentus su Kinijos veterinarijos atstovais.

Vienos didžiausių šalies pieno perdirbimo bendrovių „Rokiškio sūris“, „Marijampolės pieno konservai“ ir Vilkyškių pieninė artimiausiu metu ketina eksportuoti pirmuosius pieno produktus į Kiniją.

Rekomenduojami video