Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
A. Kubilius:  „Mūsų moralinė pareiga – ginti Ukrainą ne tik karinėmis, bet ir visomis ekonominėmis priemonėmis“

Europos Parlamento narys Andrius Kubilius pasisakydamas antradienį Strasbūre vykusiuose plenarinės sesijos debatuose dėl Ukrainos grūdų eksporto, pabrėžė, kad ES-Ukrainos asociacijos sutartyje ir Europos Komisijos sprendimuose nurodyta, kad Ukraina turi teisę padavinėti savo prekes ES Bendrojoje rinkoje.

Pasak europarlamentaro, ES Valstybės Narės turi prievolę nekurti dirbtinių kliūčių ukrainietiškoms prekėms, įskaitant grūdus, patekti į Bendrąją rinką.

„Turime ir moralinių įsipareigojimų ukrainiečiams, kurie gina mus, taip pat ir mūsų ūkininkus, nuo Rusijos agresijos. Mūsų moralinė pareiga – ginti Ukrainą ne tik karinėmis, bet ir visomis ekonominėmis priemonėmis. Deja, kai kurios Centrinės Europos šalių Vyriausybės moralines ir teisines pareigas iškeičia į vidaus populizmą“, – kalbėjo EP narys.

Jis pažymėjo, kad Europos Komisija privalo sustabdyti mūsų teisinių pareigų pažeidimus ir atsitraukimą nuo moralinių įsipareigojimų

„Turėtume ieškoti, kaip padėti Ukrainai tapti ES ir jos Bendrosios rinkos nare ir neturėtume bijoti normalios ekonominės konkurencijos su gamintojais iš Ukrainos“, – sakė A. Kubilius.

Pranešimas žiniasklaidai

Rekomenduojami video