Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kokia mėgstamiausia popiežiaus knyga?

Popiežius Pranciškus yra kilęs iš penkių vaikų šeimos. Mama – argentinietė, tėtis – italas emigrantas. Abu jie susipažino bažnyčioje po sekmadienio šv. Mišių.

Popiežiaus sesuo Maria Elena Bergoglio pasakoja, kad tėvai su vaikais niekada nekalbėdavo aukštomis frazėmis, buvo paprasti, mylintys ir labai nuoširdūs žmonės. Jų namai visada buvo atviri.

Jie aktyviai dalyvavo savo parapijos veikloje. Tėtis buvo labai religingas, beveik kasdien kalbėdavo rožinį.

Būsimasis popiežius jaunystėje labai mėgo skaityti knygas, žaisti futbolą ir klausytis muzikos. Jis buvo paprastas vaikinas, visada gerai nusiteikęs, turėjo gerą humoro jausmą, buvo nuolat apsuptas daugybės draugų, ir turėjo silpnybę šokiams, ypač tango. Žavėjosi J. R. R.Tolkieno kūryba, o „Žiedų valdovas“ vis dar yra viena mėgstamiausių jo knygų.

Tuo metu, kai jau mokėsi kunigų seminarijoje, staiga susirgo plaučių uždegimu. Jaunasis seminaristas Jorge Mario Bergoglio buvo prie pat mirties. Liga komplikavosi, o dešiniajame plautyje gydytojai rado tris cistas, todėl buvo priversti pašalinti dalį plaučio. Dėl silpnos sveikatos seminarijos vyresnybė jo neišleido į misijas.

Rekomenduojami video