Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Vandentvarkos projekto prioritetai – Obeliai, Juodupė ir Pandėlys

„Rokiškio vandenų“ vadovas Leonas Butėnas, rajono tarybos jungtinių komitetų posėdžių metų pristatydamas metinę veiklos ataskaitą, užsiminė, kad įmonė turi pasitvirtinusi 2023–2027 metų veiklos planą. Jame yra numatyta stambiausia užduotis – perimti vandentvarkos ūkius tose gyvenvietėse, kur nevykdė veiklos, ir ten, kur pateikti prašymai.

„Laukia gręžinių, bokštų remontas ir daugybė kitų darbų“, – sakė jis, pažymėjęs, kad „Obeliai, Juodupė ir Pandėlys yra prioritetas“. „Gatvių galutinių pavadinimų dar neturim, parinksim su savivalda pagal situaciją“, – pažymi L. Butėnas.
„Dabar, kai savivaldybė masiškai skatina įsirengti nuotekų valymo įrenginius, gyventojams kyla klausimas dėl jų išvalymo. Ar jūs teikiat tokią paslaugą?“ – domėjosi tarybos narys Vytautas Saulis.
L. Butėnas atsakė, kad tokią paslaugą atlieka privatūs tvarkytojai. „Pasirinkimo yra, tai ir gyventojai kainą gali įsivertinti“, – sakė „Rokiškio vandenų“ direktorius.
Kiti tarybos nariai domėjosi, ar įmonė ruošiasi spręsti Panemunėlio geležinkelio stoties gyventojų problemą. Ten esą visai nėra vandentiekio. „Ar imsitės priemonių, kad į miestelį ateitų civilizacija?“ – klausė politikai.
„Sutinku, ten infrastruktūra silpnai išvystyta. Keli daugiabučiai ir mokykla teturi šį patogumą. Į projektą, apie kurį buvau užsiminęs, ši gyvenvietė nepaklius. Tad labai greito pažado tikrai neturim šiuo atveju“, – teigė L. Butėnas.
Kiti politikai susirūpino 2025 metais numatyta asfaltuoti Juodupės miestelio Nemuno gatve – teirautasi, ar yra numatyta joje prieš asfaltuojant atlikti vandentvarkos prisijungimo darbus, kad neatsitiktų tokios „kliurkos“, kaip vamzdžių klojimas ardant naujai išlietą asfaltą.
L. Butėnas pakomentavo: „Yra tikimybė, kad galima suspėti, tik, kaip sakiau, reikia parinkti gatves. Gal toje gatvėje net nebus, o gal ir bus. Bet suderinti įmanoma.“

Rekomenduojami video