Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šventybrastyje – penktoji kraštiečių šventė

Kaip ir kasmet, į Šventybrastį atkeliauja tradicinė kaimo kraštiečių šventė „Pailsėkime po šimtamečiais ąžuolais“, į kurią kaskart susirenka ne tik vietiniai kaimo gyventojai, bet ir anksčiau čia gyvenę ar tie, kuriems brangus ir artimas šis kraštas. Šiemet Šventybrasčio bendruomenės centro aktyvas pakvietė į penktą kraštiečių šventę, kurios metu netrūko geros nuotaikos, jautrių ir šiltų pašnekesių, sveikinimo žodžių, gardžių vaišių bei skambios muzikos. Koncertinę programą susirinkusiems dovanojo liaudiškos muzikos kapela „Vilainiai“ ir vokalinis moterų ansamblis „Svaja“.

Svarbiausia – skirti dėmesį kiekvienam

Šventybrasčio bendruomenės pirmininkė Vida Pliauskienė įsitikinusi, jog norint, kad šventė būtų patraukli visiems kaimo žmonėms bei į ją atvykstantiems ir neprarastų populiarumo, svarbiausia, – skirti dėmesį kiekvienam.

„Žmonėms svarbus bendravimas, pasibuvimas kartu, o būtent tokie renginiai ir padeda suburti ir sujungti žmones į vieną didelį būrį, leidžia pasidžiaugti bendryste, taip pat praskaidrina kasdienybę, nes būnant kartu laikas prabėga nepastebimai“, – sakė V. Pliauskienė, dalydamasi įspūdžiais apie kraštiečių šventę.

Sulaukia svečių

Kraštiečių šventė, anot bendruomenės pirmininkės, jau spėjo tapti gražia, prasminga, nedidelės, bet darbščios ir darnios bendruomenės tradicija, kuria pasidžiaugti ir išsakyti daug šiltų ir gražių linkėjimų kaskart atvyksta Kėdainių rajono savivaldybės atstovai, Vilainių seniūnas Antanas Bružas, LR Seimo nariai, krašto bendruomenių pirmininkai ir kiti garbūs svečiai.

Dėkoja apsilankiusiems

V. Pliauskienė susirinkusiems Šventybrasčio kaimo gyventojams, bendruomenės nariams, draugams ir bičiuliams bei valdžios atstovams dėkojo už dėmesį ir pagalbą bei prisidėjimą organizuojant šventę.

„Daugybę metų trunkanti draugystė su visais iš jūsų, teikiama nuolatinė, nuoširdi pagalba vardan mūsų gyvenvietės gerovės ir prasmingi rezultatai, kuriuos gauname įgyvendinę užsibrėžtus tikslus, – pati didžiausia dovana“, – teigė V. Pliauskienė.

2004 metais įsikūrusioje Šventybrasčio bendruomenėje šiuo metu yra 34 nariai, iš viso Šventybrastyje – 170 gyventojų.

Rekomenduojami video