Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Seniūnijos darbuotojai susipyko: vieni dirba, kiti sėdi

Ruduo į seniūnijas atneša ypatingai daug darbų. Žiemai reikia paruošti viešąsias erdves, sutvarkyti gėlynus, išvalyti išjungtus fontanus, o kur dar kasdienis miesto vadavimas nuo rudens vėjo nuplėšytų medžių lapų. Kiekviena seniūnija turi savo nuolatinius darbininkus, kurie rūpinasi tvarka, taip pat jose darbuojasi ir Užimtumo tarnyboje registruoti, pašalpas gaunantys žmonės. Vis dėlto panašu, kad užgriuvus darbams lygiomis dalimis jų pasiskirstyti nepavyksta, o iš to kyla nemenki pykčiai.

Kas dirba, kas telefone naršo

Štai iš Vilainių kilęs kraštietis Ričardas „Rinkos aikštei“ atsiuntė pluoštą nuotraukų ir pasakojo jau kurį laiką pastebintis, jo akimis, itin nesąžiningą darbų paskirstymą Vilainių seniūnijoje. Vyras pasakoja dažnai pasivaikštantis ar pravažiuojantis pro visus Vilainius ir ne kartą pastebėjęs, kad kruopščiai dirba vos dvi moterys iš penkių darbuotojų.

Kitų esą dažnai net nematyti.

„Prieš porą savaičių eidamas pro parką mačiau, kad dvi moterys dirba, o viena – sėdi, telefone naršo.

Kelis sykius po to vis praeidamas ar pravažiuodamas užmesdavau akį, kaip tie darbuotojai dirba.

Važiuoju vėl, matau – trys moterys valo fontaną. Dirba išsijuosusios, o seniūnijos automobilyje sėdi du vyrai. Darbininkai.

Apsukęs toliau pamačiau, kad viršininkas jų kiek tolėliau mašinoje sėdėjo ir rūkė. Kol susitvarkiau reikalus, grįžau atgal, už pusvalandžio jis vis dar tebesėdėjo mašinoje ir rūkė.

Kitą dieną, kiek žinau, fontaną jau viena moteris tevalė.

O kur visi kiti?“ – svarstė Ričardas.

Jis pridūrė informaciją nusiuntęs ir seniūnui, tačiau iš jo jokio atsakymo negavęs, o ir darbo tvarka, kiek jis mato, nė kiek nepasikeitusi.

Maža to, kraštietis sakė persimetęs keliais žodžiais su viena iš seniūnijos darbuotojų, kuri pripažino, kad dirba visi už vienodą algą, tačiau darbų kiekis skirtingas. Esą kad ir kiek ši problema buvo kelta, niekas niekada nepasikeitė.

Kiekviena seniūnija turi savo nuolatinius darbuotojus, kurie rūpinasi tvarka, taip pat jose darbuojasi ir Užimtumo tarnyboje registruoti, pašalpas gaunantys žmonės. Vis dėlto panašu, kad užgriuvus darbams lygiomis dalimis jų pasiskirstyti nepavyksta, o iš to kyla nemenki pykčiai.A. Bružas

Nenori tikėti

Tuo tarpu Vilainių seniūnas Antanas Bružas sakosi nelabai norintis tikėti Ričardo žodžiais ir jo pateikta informacija – visų pirma dėl to, kad jis net nėra vilainiškis.

„Tegul jis nemeluoja pirmiausia. Jis net nėra Vilainių gyventojas, mes tokio gyventojo neturime.

Na, tai jei žmogus dėl tokio dalyko jau meluoja, tai kažkaip skeptiškai žiūriu aš ir į visus likusius jo žodžius“, – sakė seniūnas.

Tiesa, jis pripažino, kad kažkiek tiesos Ričardo laiške visgi būta, o ir iš nuotraukos jis atpažino, apie kurią iš darbuotojų kalba eina. Bet sakė, kad viskam yra paaiškinimas – šiuo atveju moters sveikata neleidžia jai dirbti tiek, kiek kitoms jos kolegėms.

Dirba visoje seniūnijoje

„Pas mus dirba nemažai žmonių. Mūsų pačių darbuotojai yra penki – du vyrai ir trys moterys. Taip pat ateina ir iš Užimtumo tarnybos.

O mūsų darbuotojai toli gražu ne tik Vilainiuose dirba. Kur reikia darbo rankų, juos ten ir vežame“, – sakė seniūnas.

Jis pridūrė, kad seniūnijos energetikas prižiūri šiuos darbuotojus, tačiau ne visada gali tą daryti. Jis, ypač dabar, turi itin daug kito darbo, kuris yra svarbesnis, nei stovėti už nugaros penkiems suaugusiems žmonėms ir juos tikrinti.

„Seniūnijos energetikas prižiūri juos, tačiau tikrai negali visada būti jiems už nugaros ir žiūrėti, ar gerai dirba.

Jis turi savo darbų visą krūvą, tai pirmiausia jis savo tiesioginius darbus padaro.

Šiandien ypač daug dėmesio skiriama elektros taupymui, tad jam tenka daug važinėti, sutikrinti apšvietimą, kur reikia pakeisti lempas, taip pat laikrodžius prižiūri. Turime seniūnijoje 42 laikrodžius, ir juos sureguliuoti ne taip jau paprasta. Vienas laikrodis – pusė dienos darbo“, – kalbėjo A. Bružas.

Jis pridūrė, kad vasarą, kai su elektros reikalais darbo būna mažiau, energetikas daugiau laiko praleidžia žiūrėdamas, kad seniūnijos tvarkymo darbai vyktų sklandžiai.

Kol nebuvo susipykusios, mano akimis, visi darbuotojai dirbo gerai. A. Bružas

Susipyko ir skundžiasi

Seniūnas sako tiesiai šviesiai – jo akimis, tokia situacija susidarė dėl to, kad trys seniūnijos darbuotojos kažko susipyko.

Jų taikyti jis sakosi visai neturintis jokio noro.

„Na, susipyko moteriškės ir dabar čia kyla pretenzijos. Aš joms pasakiau, kad arba dirbkite, o jei nenorite dirbti, galima visada išeiti.

Kas rytą jos pas mane su pretenzijomis: tai joms lyja, tai tas negerai, tai anas negerai. Na, tai gal dirbti nenori?

Jei nenori, niekas ir nelaiko juk. Aš neveju jų, bet jei joms kažkas netinka ir dirbti nebenori, gali ir nebedirbti tada. Norinčių pas mus dirbti pilna, kas dieną gaunu klausimų, gal yra kokia vieta laisva, gal galiu priimti“, – kalbėjo seniūnas.

Jis taip pat sakė girdėjęs, kad viena darbuotoja jau ir ruošiasi išeiti.

„Vyrai tie mūsų nesikiša, išvis juokinga jiems visa ta situacija. Na, aš taip pat kištis nenoriu ir jų taikyti nenoriu, turiu kitų darbų.

Kol nebuvo susipykusios, mano akimis, visi darbuotojai dirbo gerai.

Kai susipyko, kas dieną su skundais ir pretenzijomis pas mane vaikšto – tai vienas ant grėblio pasirėmė, tai kitas parūkė“, – sakė A. Bružas.

Seniūnas pridūrė, kad Ričardui į jo laišką bus atsakyta pagal numatytus terminus.

Rekomenduojami video