Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Seniūnija įsigijo traktoriuką ir šienavimo įrangą

Kėdainių mieste žaliųjų zonų priežiūros paslaugos yra perkamos – žolę pjauna privati įmonė, tuo metu kaimiškos seniūnijos negali leisti sau tokios prabangos, tad ten viskas atliekama seniūnijos darbininkų jėgomis. Seniūnijos savo jėgomis siekia ir optimizuoti darbą. Štai prieš keletą dienų viena kaimiškoji seniūnija įsigijo minitraktoriuką ir žolės pjovimo padargus.

Didelis pagalbininkas

Kėdainių rajono Krakių seniūnijos seniūnas Ernestas Barčas sakė, kad žolės pjovimas šiltuoju metu yra vienas iš pagrindinių seniūnijos darbų, kuris užima daugiausia laiko. Todėl jau prieš kurį laiką seniūnas ėmė svarstyti, kaip pagerinti darbo našumą, optimizuoti ir kartu palengvinti darbą seniūnijos darbininkams.

„Turime šienauti apie 70 ha plotų. Šiuo metu manęs, kaip ir darbuotojų, turbūt ir gyventojų, netenkina nei šienavimo terminai, nei kokybė, kadangi per skubėjimą kartais padaroma „liapsusų“. Traktoriuko įsigijimas nuo šienavimo sezono tik kažkiek nuims įtampą, nes mums dar tolokai iki to, kaip mes įsivaizduojame tvarką seniūnijoje. Dar dviem ar trims žmonėms atsirastų darbo, bet verčiamės su tuo, ką turime“, – dėstė seniūnas.

Darbo išties labai daug

Minitraktoriuką šią savaitę išbandė. Puikiai veikė tiek jis pats, tiek specialūs padargai žolei šienauti. Nors traktoriukas nėra naujas, tačiau jo būklė gera, jis techniškai tvarkingas.

Kaimiškose seniūnijose darbas darbą veja, tad darbuotojų darbo optimizavimas yra labai svarbi seniūnijos siekiamybė.

Kiek anksčiau ši seniūnija yra įsigijusi ir smėlio barstytuvą, gatvių valymo agregatą, kitos technikos, kuri padeda darbus atlikti greičiau. Darbui atlikti reikia mažiau darbuotojų rankų, per tą laiką jie gali atlikti kitus seniūnijos darbus, kurių išties labai daug.

Rekomenduojami video