Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Pyragas gardžiausias, kai daliniesi

Gargžduose per pastaruosius kelerius metus prigijusioje Sodo šventėje įprasta ne tik prekiauti sodinukais, gėlėmis, tautodailininkų dirbiniais, bet ir pasidalinti sodo gėrybėmis: kas obuolių krepšelį atsineša, kas kriaušių. Geranoriški žmonės rudens vaišes padeda tiesiog ant tako, matomoje vietoje. Tegu vaišinasi, kas tik nori.

Jaukioje Sodo dienoje skleidžiasi ir gardžiausi kepinių kvapai. Pernai karaliavo čirviniai blynai, kepami dar senoviniu būdu – ant krosnies rinkių. Šiemet šventės dalyviai gardžiavosi žolelių arbata ir naminiais pyragais su įvairiais priedais. Žinoma, populiariausi buvo obuolių kepiniai.

Gargždiškis Robertas Vaitkus ne tik fotoaparatu fiksavo tradicinės šventės nuotaikingas akimirkas, bet kartu su drauge Rima Griauslyte suspėjo ir svečius namų kepiniais pavaišinti.

Rima šypsodamasi atskleidė, kad svarbiausia turėti paprastą tešlos receptą, o paskui galima kokią nori formą pyragui suteikti ir kokių tik sugalvoji pagardų pridė

ti.


Tešlai ji ima persijotų miltų dvi stiklines, penkis kiaušinius, vieną stiklinę cukraus (galima mažiau), pusę stiklinės aliejaus (dar geriau ištirpintas sviestas), šaukštelį kepimo miltelių, šiek tiek vanilinio cukraus. Tešlą užmaišiusi deda įvairius priedus: kartais obuolius, kartais bananus, užbarsto cinamono. Tešlą supila į kepimo popieriumi išklotą formą, kepa iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Robertas su Rima sako, kad ne pyrago receptas yra svarbiausia, maloniausia, kai gali pavaišinti savo artimuosius, draugus.

Vilija BUTKUVIENĖ
Rekomenduojami video