Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
„Pelėdų kaimo“ damos viešėjo Prezidentūroje

Pelėdnagių bendruomenės centro pirmininkė Virginija Vilkelienė, administratorė Zita Kazokevičienė ir valdybos narė Alvyna Vyšniauskienė lankėsi Lietuvos Respublikos Prezidentūroje. Čia vyko gausiam projekto „Lietuvos galia“ dalyvių būriui skirtas renginys „Įtraukiančios ir telkiančios bendruomenės“.

Įdomūs pranešimai

Iš įvairiausių šalies kampelių į sostinę atvykusius renginio dalyvius pasveikino Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir jo vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė.

Vėliau dalyviai klausėsi pranešimų, leidusių praturtinti žinias bei pasisemti gerosios patirties bendruomenių veiklos srityje.

„Lietuvos vietos bendruomenių asociacijos pirmininkė Eglė Juozapavičienė pristatė pranešimą tema „Pilietiškumo skatinimas per dalyvavimą ir įsitraukimą“, – įspūdžiais dalijasi pelėdnagiškės. – Su pasimėgavimu gėrėjomės konferencijos dalyvių patirtimis: bendruomenės „Miško uostas“ bendrakūrėjos Guodos Bardauskaitės, iniciatyvos „Būk geresnis“ bendraautoriaus Armino Vareikio ir Kauno miesto iniciatyvos „Šilainių sodai“ bendrakūrėjos Rūtos Lukošiūnaitės pasakojimais apie tai, kaip pasitelkus kūrybinę vietokūrą galima telkti bendruomenę ir įveiklinti turimą infrastruktūrą.“

Taip pat projekto dalyviams buvo pristatytos bendruomenių veiklų finansavimo galimybės.

Prezidentūroje – pirmąsyk

Pelėdnagių bendruomenės centro pirmininkė V. Vilkelienė atskleidė, kad tai buvo pirmasis jų bendruomenės vizitas Prezidentūroje, tad įspūdžiai išties nepaprasti.

„Apsilankyti Prezidentūros pastato viduje buvo labai įdomu. Grįžome kupinos pakilių įspūdžių bei įkvėpimo.

Prieš dešimtmetį, kai šalies Prezidente buvo Dalia Grybauskaitė, dalyvavome Prezidentūros kiemelyje organizuotame renginyje, kurio metu prekiavome savo bendruomenės kurtais produktais: morkų pyragu ir rankdarbiais“, – prisimena pašnekovė.

Turi, kuo pasidalinti

Kai pelėdnagiškės projekto „Lietuvos galia“ organizatoriams pristatė savo bendruomenės centro veiklą, jos iškart sulaukė kvietimo prisijungti į dalyvių gretas, nes „Pelėdų kaimo“ kasdienybė, pasak V. Vilkelienės, rengėjams pasirodė labai įdomi.

„Džiaugiamės „Pelėdų kaimu“ ir visada žinojome, kad tai, ką kartu kuriame, yra vertinga, kad mūsų bendruomenė yra visavertė šalies dalis.

Pelėdnagiai Lietuvoje sulaukia dėmesio ir traukia smalsuolius atvykti. Pernai pas mus apsilankė apie 30 ekskursijų. Pusė dalyvių būna vaikai, pusė – suaugusieji. Kiekvienoje grupėje vidutiniškai po 30 žmonių, – skaičiuoja V. Vilkelienė. – Mūsų bendruomenė turi, kuo didžiuotis ir ką įdomaus svečiams parodyti bei papasakoti.

Priminsiu, jog 2019 metais Pelėdnagiai laimėjo gražiausio Lietuvos vietovardžio rinkimus. Manau, sėkmė konkurse mums nusišypsojo dėl to, kad iki tol mūsų kaimą jau buvo aplankę daugybė žmonių iš visos Lietuvos, tad jie žinojo šį pavadinimą, kuris toks vienintelis visoje šalyje.

Šiemet Pelėdnagiai sutiks solidų 420 metų jubiliejų. Labai tikimės, kad šią datą pavyks šventiškai paminėti ir įprasminti.“

Rekomenduojami video